Editor X: Onderdelen toevoegen en beheren

Leestijd 4 minuten
Editor X schakelt over naar Wix Studio, ons nieuwe platform voor bedrijven en freelancers.Lees meer over Wix Studio
Pagina-onderdelen zijn de bouwstenen van je website. Gebruik ze om gerelateerde inhoud bij elkaar te houden, zodat je website georganiseerd, professioneel en gestructureerd overkomt.
De onderdelen beslaan de hele breedte van de browser en je kunt de hoogte naar wens instellen.
In dit artikel lees je meer over:

Een pagina-onderdeel toevoegen

Voeg zoveel onderdelen toe aan elke pagina als je wilt. Je kunt kiezen uit lege onderdelen of een vooraf ontworpen onderdeel toevoegen dat we voor je hebben gemaakt.

Een leeg onderdeel toevoegen

Voeg een leeg pagina-onderdeel toe en geef jezelf de vrijheid om het te ontwerpen zoals jij dat wilt. Klik op een onderdeel op je pagina en klik op het Toevoegen-pictogram aan de horizontale rand van het onderdeel.
Tip:
Pas de achtergrond van je onderdeel aan met een kleur, afbeelding of video. Lees hoe

Een vooraf ontworpen onderdeel toevoegen

We hebben talloze kant-en-klare en volledig responsieve onderdelen, allemaal ontworpen in het kleurenpalet van je website. Kies degene die je wilt en pas deze aan je eigen persoonlijke stijl aan.
De onderdelen zijn zo gebouwd dat ze er op elke viewport goed uitzien, dus maak je geen zorgen over het ontwerpen voor verschillende breekpunten.
  1. Klik bovenaan de Editor op Toevoegen.
  2. Klik op Composities.
  3. Blader door de pagina-onderdelen om er een te vinden die je bevalt.
  4. Sleep een vooraf ontworpen onderdeel naar je pagina.
Wil je een onderdeel dupliceren?
Als je een consistent uiterlijk op je website wilt, is het misschien makkelijker om een bestaand onderdeel te dupliceren en er wijzigingen in aan te brengen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het onderdeel en klik op Dupliceren

Een raster toepassen op een pagina-onderdeel

In Editor X worden onderdelen geleverd met een responsief, ingebouwd CSS-raster dat een enkele cel (indeling 1x1) heeft. Je kunt een raster met meer rijen en kolommen toepassen om de elementen in je onderdeel te ordenen.

Om een raster op een onderdeel toe te passen:

1. Klik op het onderdeel in Editor X.
  2. Wijzig het raster op een van de volgende manieren:
    • Kies een vooraf ingesteld raster: Klik op de 1x1-dropdown en kies een ander raster (bijvoorbeeld2x2, 2x1)
    • Pas het raster op de pagina aan:
      1. Klik op het Pas het raster op het canvas aan-pictogram.
      2. Sleep vanaf de linker- of bovenrand van het raster om nieuwe lijnen toe te voegen.

Een pagina-onderdeel verwijderen

Je kunt op elk moment een onderdeel van je website verwijderen.

Om een onderdeel te verwijderen:

1. Klik op het betreffende pagina-onderdeel op het Meer acties-pictogram.
  2. Klik op Verwijderen.
Let op:
Het is niet mogelijk om onderdelen te verwijderen die apps zoals Wix Stores, Wix Events, Wix Blog, enzovoort bevatten.
Wil je een onderdeel tijdelijk verbergen?
Klik op Niet weergeven om een onderdeel te verbergen voor gebruik op een later tijdstip. Je kunt je verborgen onderdeel vinden in het Lagen-paneel, waar je het ook zichtbaar kunt maken. Lees meer

De volgorde van je pagina-onderdelen wijzigen

Tijdens het bouwen van je website kun je besluiten dat de structuur en organisatie van de inhoud iets anders moet zijn. Dit is waar paginaonderdelen echt van pas komen; je kunt ze herschikken wanneer je maar wilt.

Om je pagina-onderdelen te herschikken:

1. Klik op een pagina-onderdeel op het Meer acties-pictogram.
  2. Klik op Naar boven of Naar beneden.
Tip:
Je kunt de volgorde van onderdelen wijzigen via het rechtermuisknopmenu.