Editor X: Een ledengedeelte toevoegen en beheren

Leestijd 4 minuten
Editor X schakelt over naar Wix Studio, ons nieuwe platform voor bedrijven en freelancers.Lees meer over Wix Studio
Het ledengedeelte is een hulpmiddel waarmee je websiteleden een eigen account op je website kunnen hebben, waardoor de ervaring die je gebruikers kunt bieden verbetert. Leden kunnen inloggen, pagina's die alleen voor leden zijn bekijken en toegang krijgen tot hun accountinstellingen. Lees meer
Met Editor X zijn alle functies van het ledengedeelte ontworpen om volledig responsief te zijn, zodat ze er op elk schermformaat goed uitzien.

Lees meer over:

Let op:
Sommige Wix-apps, zoals Wix Stores, Wix Bookings en Wix Blog, voegen het ledengedeelte automatisch toe aan je website. Je kunt een ledengedeelte echter ook zonder deze apps gebruiken.

Een ledengedeelte toevoegen

Ga naar het Toevoegen-paneel om een ledengedeelte aan je website toe te voegen. Zodra je dat hebt gedaan, voegen we een inlogbalk, eenvoudige ledenpagina's en aanmeld- en inlogformulieren toe om je op weg te helpen.

De inlogbalk

De inlogbalk verschijnt in de standaard hoofdkoptekst van je website, zodat leden zich vanaf elke pagina van je website kunnen registreren, in- of uitloggen. Je kunt het element overal naartoe verplaatsen en het ontwerp en de indeling aanpassen.

De aanmeld- en inlogformulieren

Er zijn twee soorten standaardformulieren voor het ledengedeelte: één waarmee nieuwe leden zich kunnen aanmelden en een andere waarmee bestaande leden kunnen inloggen.
Klik hieronder om meer te lezen over elk formulier:

Ledenpagina's

Eenmaal ingelogd, heeft een lid toegang tot alle ledenpagina's. Elk lid heeft een 'Mijn account'-pagina waar ze hun persoonlijke gegevens kunnen toevoegen. Deze gegevens worden automatisch toegevoegd aan je contacten.
Andere beschikbare ledenpagina's zijn afhankelijk van de functies die je op je website hebt. Als je bijvoorbeeld een webshop aan je website hebt toegevoegd, krijgen leden een gepersonaliseerde winkelervaring met pagina's als 'Mijn bestellingen', 'Mijn adressen' en 'Mijn wallet'.
Tip:
Vanuit het Pagina's-paneel kun je je eigen pagina's toevoegen met inhoud die exclusief voor leden is. Lees hoe

Het ledengedeelte verwijderen

Je kunt je ledengedeelte op elk moment verwijderen. Dit verwijdert al je ledenpagina's, ledenprofielen en de inlogbalk van je website.