Editor X: De Restaurants Orders-app toevoegen

Leestijd 4 minuten
Editor X schakelt over naar Wix Studio, ons nieuwe platform voor bedrijven en freelancers.Lees meer over Wix Studio
Neem en beheer online bestellingen rechtstreeks vanuit Editor X met de Restaurants Orders-app. Je kunt afhaal- en bezorgopties toevoegen waaruit klanten kunnen kiezen, meldingen ontvangen voor inkomende bestellingen en de Online bestellen-pagina zo ontwerpen dat deze echt past bij de uitstraling van het restaurant.
In dit artikel lees je hoe je het meeste uit de Restaurants Orders-app haalt:

Afhaal- en bezorgopties toevoegen

Terwijl je de Restaurants Orders-app instelt, kun je kiezen welke verwerkingsopties je klanten zien bij het plaatsen van een bestelling:
Gevestigd in de VS?
Je kunt ook DoorDash gebruiken om je online bestellingen uit te voeren.
Instellingen zijn ingeschakeld voor afhalen, bezorgen, contactloos dineren en geavanceerde instellingen

Extra restaurantlocaties instellen

Met de Restaurants Orders-app kun je meerdere menu's voor je restaurant creëren. Je kunt bijvoorbeeld een dinermenu, lunchmenu en dessertmenu hebben – allemaal met verschillende onderdelen, gerechten en/of prijzen.

Het menu aanpassen

Het menu dat je klanten zien op de Online bestellen-pagina bestaat uit onderdelen en gerechten. Het standaardmenu wordt geleverd met twee onderdelen, maar je kunt er zoveel toevoegen als je nodig hebt om je gerechten het beste te presenteren (bijvoorbeeld voorgerechten, hoofdgerechten, enzovoort)
Geef elk gerecht op je menu een naam en een beschrijving, zodat klanten weten wat ze bestellen. Je kunt zelfs gerechten labelen om gasten te helpen belangrijke informatie over hen te vinden (bijvoorbeeld veganistisch, glutenvrij, enzovoort)
Tip:
Je kunt je items, onderdelen of menu's opnieuw ordenen om je gasten te helpen vinden wat ze zoeken.
Tip:
Je kunt meerdere menu's maken om weer te geven op deze pagina. Laat bijvoorbeeld aparte menu's zien voor ontbijt, lunch en diner.

De Online bestellen-pagina ontwerpen

Pas de Online bestellen-pagina aan zodat deze overeenkomt met de stijl van je restaurant. Kies de lettertypen en kleuren van de pagina, bepaal welke informatie over elk gerecht wordt weergegeven, en pas het ontwerp van je gerechtlabels aan.
Tip:
Deze pagina heeft ingebouwde responsieve functies, dus hij is al ontworpen om er ideaal uit te zien op elk schermformaat. Klik op de breekpunten van je website om te zien hoe de indeling zich automatisch aanpast aan de viewport.

Bestellingen beheren en verwerken

Met de Restaurants Orders-app kun je inkomende bestellingen rechtstreeks vanaf het dashboard van je website beheren. Het Mijn bestellingen-gedeelte is onderverdeeld in drie tabbladen, een per status, zodat je gemakkelijk kunt begrijpen welke bestellingen moeten worden uitgevoerd.
Wanneer er een nieuwe bestelling binnenkomt, hoor je een geluid en zie je een rode waarschuwing op het Mijn bestellingen-tabblad. Je kunt dan kiezen hoe je verder wilt gaan: accepteer de bestelling of weiger deze als je deze niet kunt uitvoeren.
Tip:
Met ons systeem kun je inkomende bestellingen automatisch afdrukken met behulp van een netwerk-/WiFi-printer.