Wix Restaurants: Een bestelling afdrukken

Belangrijk:
Print inkomende, huidige en eerdere bestellingen vanaf je dashboard. Je kunt een netwerk-/Wi-Fi-printer instellen om e-mailmeldingen voor inkomende bestellingen te ontvangen en deze voor je gemak af te drukken.

Je kunt restaurantbestellingen ook afdrukken vanuit de Wix Owner-app en je bonnen waar je ook bent bijhouden. Nadat je een printer hebt aangesloten, kun je in de app naar links vegen over een bestelling om snel een bon af te drukken of de bon in een e-mail te sturen om later af te drukken. Je kunt ook automatisch nieuwe bestellingen afdrukken wanneer je de app open hebt.
Let op:
  • Met de Wix Owner-app kun je bestellingen op bongrootte afdrukken met Star Micronics TSP143, Star Micronics TSP654II of Epson TM30ii Bluetooth-printers. De Star Micronics TSP143IIIW-printer maakt alleen verbinding via wifi en wordt niet ondersteund.
  • Klassieke printers worden niet ondersteund.
  • Bestellingen worden standaard op A4-papier afgedrukt. Je kunt het formaat van het papier echter aanpassen aan je voorkeuren in het printerdialoogvenster.
In dit artikel lees je hoe je:

Bestellingen afdrukken vanaf het dashboard

Je kunt de bestellingen van je restaurant rechtstreeks afdrukken vanaf het Bestellingen-tabblad in je dashboard.

Om een bestelling af te drukken vanuit het dashboard:

1. Ga naar het Bestellingen-tabblad van je dashboard.
  2. Kies het tabblad voor de bestelling die je wilt afdrukken:
    • Nieuwe bestellingen: Bestellingen die nog niet zijn geaccepteerd.
    • In behandeling: Bestellingen die zijn geaccepteerd, maar nog niet zijn bezorgd.
    • Alle bestellingen: Alle bestellingen – je vindt de bezorgde bestellingen hier.
  3. Klik op de bestelling die je wilt afdrukken.
  4. Klik rechtsboven op Afdrukken.

Automatisch afdrukken instellen met het e-mailadres van je printer

Je kunt automatisch afdrukken instellen met netwerk-/Wi-Fi-printers met hun eigen e-mailadressen. Telkens wanneer een nieuwe bestelling binnenkomt, stuurt het systeem een melding naar de e-mail van de printer, die de bestelling vervolgens afdrukt op A4-papier.

Om automatisch afdrukken in te stellen:

1. Ga naar het Bestellingen-tabblad van je dashboard.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen.
  3. Klik op Meldingen (Notifications).
  4. Klik onder Bestellingen ontvangen (Receive orders) op + Extra melding (+ Add new notification).
  5. Zorg ervoor dat de E-mail-dropdown is geselecteerd.
  6. Voer het e-mailadres van je printer in.
    Let op: Je kunt het e-mailadres van je printer via de fabrikant van je printer te weten komen. Elke fabrikant heeft zijn eigen instructies. Om je te helpen hebben we onderaan dit artikel algemene links van fabrikanten opgenomen.
Screenshot van het Meldingen-scherm om je e-mail voor bestellingen in te voeren
  1. Klik op Opslaan.
Veelgebruikte links van fabrikanten voor het instellen van printer-e-mail:
Let op:
De volgende keer dat je een bestelling ontvangt, krijgt je printer een e-mailmelding en drukt hij de bestelling automatisch af. Je kunt ook automatische afdrukmeldingen instellen voor niet-afgehandelde bestellingen en voor binnenkomende reserveringen. Klik onder Niet-behandelde bestellingen (Unhandled orders) op + Nieuwe waarschuwing (+ Add new notification) om te beginnen.

Bestellingen afdrukken vanuit de Wix Owner-app

Verbind een printer met de Wix Owner-app en print restaurantbestellingen waar je ook bent. Nadat je een printer hebt aangesloten, kun je in de app naar links over een bestelling vegen om snel een bon af te drukken of de bon in een e-mail te sturen om later af te drukken. Je kunt ook automatisch nieuwe bestellingen afdrukken wanneer je de app open hebt.
Je kunt met de Wix Owner-app bestellingen afdrukken via:
  • Netwerkprinters (printers verbonden met Wi-Fi)
  • Star Micronics TSP143, Star Micronics TSP654II of Epson TM30ii-bluetoothprinters
  • AirPrint (iOS-apparaten)
  • IPP (Android-apparaten)
Als je problemen ondervindt met het koppelen, neem dan contact op met de printerondersteuning. Als je problemen ondervindt met het aansluiten van een printer, volg dan deze [stappen om het probleem op te lossen.

Een printer verbinden in de Wix Owner-app

Verbind je printer via Bluetooth of Wi-Fi met je telefoon volgens de instructies in de gebruikershandleiding van je printer. Zodra je een printer hebt gekoppeld, kun je deze als standaard selecteren wanneer je een bon afdrukt in de app.
Om een printer te verbinden in de Wix Owner-app:
  1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik rechtsonder op Beheren.
  3. Tik op Restaurant Bestellingen.
  4. Tik rechtsboven op het Instellingen-pictogram .
  5. Tik op Printinstellingen.
  6. Tik op de Selecteer printer-dropdown en kies je aangesloten printer uit de lijst.
Selecteer je printer uit de lijst in de Wix Owner-app.
  1. (Optioneel) Tik op de Nieuwe bestellingen automatisch printen-schakelaar om nieuwe bestellingen automatisch af te drukken met de geselecteerde printer wanneer je de app open hebt.

Restaurantbestellingen afdrukken in de Wix Owner-app

Druk binnenkomende en eerdere bestellingen direct vanaf je apparaat af met de Wix Owner-app. Selecteer een bestelling om meer informatie te bekijken alvorens af te drukken of je kunt naar links vegen over de bestelling in het hoofdscherm voor bestellingen om deze snel af te drukken.
Om een bestelling af te drukken in de Wix Owner-app:
  1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik rechtsonder op Beheren.
  3. Tik op Restaurant Bestellingen.
  4. Tik op de bestelling die je wilt afdrukken.
  5. Tik rechtsboven op het Meer acties-pictogram .
  6. Tik op Bestelling afdrukken.
Screenshot van het printen van een order vanuit het Meer acties-pictogram in de Wix Owner-app.
  1. Selecteer een printer.
  2. Kies uit de afdrukopties.
  3. Tik op Afdrukken.
Tip:
Je kunt een bestelling ook snel vanuit het Restaurant Bestellingen-scherm afdrukken door links over de bestelling te vegen en op Afdrukken te tikken.