CMS: De Wix Audiospeler aan een verzameling koppelen

Leestijd 5 minuten
Met CMS kun je een groot aantal bestanden in een verzameling opslaan en ze afspelen in de Wix Audiospeler. De verzameling bestanden kopppelt aan een dataset, die koppelt aaan de Wix Audiospeler. In de dataset kun je filters en sortering toevoegen om te bepalen welke bestanden in welke volgorde worden afgespeeld.
Een screenshot van een Wix Audiospeler op een pagina met een gekoppelde en gemarkeerde dataset.

Stap 1 | Maak een verzameling

Door een verzameling te maken, kun je eenvoudig de inhoud van je website beheren, zoals tekst, afbeeldingen, bestanden en meer.

Om een verzameling te maken:

1. Ga naar je CMS op het dashboard van je website.
  2. Klik op de verzameling.
  3. Klik op Verzameling maken.
  4. Voer een naam in voor je verzameling en klik op Maken
  5. Klik op Velden beheren.
  6. Klik op Veld toevoegen.
  7. Selecteer onder de Veldtype-dropdown Audio.
  8. Voer een naam in voor dit veld.
  9. (Optioneel) Werk het veld-ID bij en voeg helptekst toe die alleen in je verzameling verschijnt.
  10. Klik op Opslaan.
  11. Klik op + Item toevoegen om een nieuwe rij toe te voegen waar je je eerste audiobestand gaat toevoegen.
  12. Klik op het veld onder Audio en klik vervolgens op het Nummer toevoegen-pictogram .
  13. Upload het audiobestand dat je wilt gebruiken en klik op Nummer toevoegen
  14. Typ de titel van het nummer in het Titel-veld.
  15. Klik op + Item toevoegen om door te gaan met het toevoegen van zoveel bestanden aan je verzameling als je wilt.
    Tip: Je kunt ook op het Veld toevoegen-pictogramklikken om meer gegevens aan je verzameling toe te voegen (bijvoorbeeld artiest, genre, albumhoes).
Een screenshot van een verzameling met audionummers en nummerinformatie. Het Velden beheren-paneel wordt ook weergegeven.

Stap 2 | Voeg een dataset toe

Nu je klaar bent met het instellen van je verzameling, is de volgende stap het toevoegen van een dataset en deze koppelen aan je verzameling.
Nieuwe dataset-interface:
In Wix Studio hebben we datasets verplaatst naar het Inspector-paneel aan de rechterkant om ze gebruiksvriendelijker te maken. Lees meer over de nieuwe dataset-ervaring in Wix Studio

Om een dataset toe te voegen:

1. Ga naar het CMS in je Editor:
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op het CMS-pictogram.
    • Editor X: Klik bovenaan Editor X op het CMS-pictogram.
  2. Klik op het + Contentelementen-tabblad.
  3. Klik naast de Dataset op het Toevoegen-pictogram.
  4. Klik op Instellingen op de dataset.
  5. Klik op de Koppel een verzameling-dropdown en selecteer je nieuwe verzameling.
Een screenshot van een dataset op een pagina met het Datasetinstellingen-paneel geopend.

Stap 3 | Voeg de audiospeler toe en koppel deze aan de dataset

Zodra je de verzameling hebt gemaakt en de dataset aan je verzameling hebt gekoppeld, ben je klaar om de audiospeler aan de dataset te koppelen.

Om de audiospeler toe te voegen en te koppelen:

1. Ga naar het Toevoegen-paneel:
    • Wix Editor: Klik links in de Editor op Elementen toevoegen.
    • Editor X: Klik bovenaan Editor X op Elementen toevoegen.
  2. Klik op Video en muziek.
  3. Klik op Audiospelers.
  4. Klik en sleep de audiospeler van je keuze naar je pagina.
  5. Klik op het Met data koppelen-pictogram.
    Let op: Koppelingsopties variëren afhankelijk van het geselecteerde type audiospeler.
  6. Klik op de Verbind een dataset-dropdown en selecteer de dataset waaraan je je audiospeler wilt koppelen.
  7. Koppel onder Verbindingsopties de relevante opties aan de velden in je verzameling.
Een screenshot van een audiospeler op een pagina, met het Met data koppelen-paneel geopend en de verbindingsopties ingesteld.

Stap 4 | Stel een filter in de dataset in

Gebruik een filter in je dataset om het nummer te selecteren dat wordt afgespeeld op de audiospeler. In dit geval gebruiken we de nummertitel in het filter.

Om een filter in te stellen:

1. Klik op de dataset op je pagina.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op + Filter toevoegen.
  4. Selecteer onder de Veld-dropdown het veld met de naam van je nummer. In dit geval kiezen we Titel (tekst).
  5. Selecteer in de Staat-dropdown Bevat.
  6. Voer in het Waarde-veld een woord of frase in die uniek is voor het nummer dat je wilt afspelen.
  7. Klik op Filter toevoegen.
  8. Klik op Voorbeeld om je audiospeler in actie te horen.
Een screenshot van het Dataset instellingen-paneel met de Filter bewerken-opties op het scherm.