CMS: Een pagineringsbalk toevoegen en instellen

Belangrijk:
Dit element is nog niet beschikbaar in Editor X of de Studio Editor.
Met pagineringsbalken kunnen je bezoekers navigeren tussen pagina's met items uit je verzamelingen en ook naar een specifieke pagina gaan. Pagineringsbalken geven altijd het paginanummer weer van de pagina die je bezoeker momenteel bekijkt en bevat 'terug'- en 'volgende'-knoppen. Je kunt ze configureren vanuit hun Instellingen-paneel.

Zie hieronder voor informatie over hoe pagina's worden berekend.

Pagineringsbalken kunnen op gewone pagina's en op dynamische lijstpagina's worden geplaatst. Omdat dynamische itempagina's slechts één item tegelijk laden, hebben ze geen pagineringscontrole nodig.
Voordat je begint:
Om dit element te gebruiken, moet je het CMS toevoegen aan je website en een verzameling instellen om de resultaten op te slaan.
Lees hoe je:

Stap 1 | Een pagineringsbalk toevoegen en instellen

1. Klik links in de Editor op Toevoegen .
  2. Klik op Interactief.
  3. Klik en sleep de pagineringsbalk van je keuze.
  4. Klik op Indeling wijzigen (Change Layout).
  5. Selecteer een van de volgende opties:
    • Klikken (Click)
    • Invoer
    • Pijlen
  6. Schakel Eerste/laatste knop tonen in of uit om knoppen weer te geven of te verbergen die naar de eerste en laatste pagina met gegevens gaan.
  7. Schakel Eerste/laatste pagina tonen in of uit om het nummer van de eerste en laatste pagina weer te geven of te verbergen. Het nummer van de laatste pagina wordt weergegeven bij het bekijken van de eerste pagina en het nummer van de eerste pagina wordt weergegeven bij het bekijken van de laatste pagina.
  8. Selecteer een optie onder Uitlijning (Alignment):
    • Links
    • Midden
    • Rechts
    • Gespreid
  9. Selecteer een optie onder Navigatieknoppen kiezen:
    • Pijlen
    • Tekst
      • Pas de tekst aan.
  10. Selecteer een optie onder Toon paginanummers van:
    • Links naar rechts
    • Rechts naar links

Stap 2 | De pagineringsbalk koppelen

1. Klik op de pagineringsbalk op je website.
  2. Klik op het Aan CMS koppelen-pictogram.
  3. Klik op Verbind een dataset om een dataset te kiezen uit de dropdownlijst.
Zodra de pagineringsbalk aan een dataset is gekppeld, leest de pagineringsbalk automatisch het totale aantal pagina's van de dataset en bepaalt ook welke pagina met gegevens momenteel wordt weergegeven.
Tips:
  • Je kunt meer dan één pagineringsbalk op je pagina plaatsen. Zo kun je er bijvoorbeeld een bovenaan de pagina en een onderaan de pagina hebben. Zolang ze beide aan dezelfde dataset zijn gekoppeld, werken ze allebei.
  • Als je een normale pagina wilt maken die één item tegelijk weergeeft, kun je het aantal weer te geven items instellen op '1' en vervolgens een pagineringsbalk gebruiken om bezoekers tussen alle items te laten navigeren

Hoe wordt het aantal pagina's berekend?

In het dataset-instellingenpaneel, geef je het aantal items op dat op een pagina moet worden weergegeven. Het aantal beschikbare pagina's wordt vervolgens berekend als het aantal items dat zich momenteel in de dataset bevindt, gedeeld door het aantal items op een enkele pagina. Als je bijvoorbeeld het aantal weer te geven items instelt op 4 en je dataset 20 items heeft, geeft de pagineringsbalk 5 pagina's (20 / 4 = 5) weer.

Houd er rekening mee dat je dataset mogelijk niet alle items bevat die zich momenteel in je live-verzameling bevinden. Als je bijvoorbeeld een filter op je dataset hebt toegepast, kan deze minder items bevatten dan in de verzameling. Als je de pagina zo hebt ingesteld dat bezoekers de inhoud kunnen filteren, kan het aantal beschikbare pagina's veranderen op basis van de filterinstellingen.