Abonnementen: Gekochte abonnementen beheren in de Wix Owner-app

Leestijd 6 minuten
Het abonnementengedeelte in de Wix Owner-app is de plek om de abonnementen die je hebt verkocht te beheren en bij te houden.
Houd er rekening mee dat alle productabonnementen (van Wix Stores) of periodieke facturen die je naar klanten hebt verzonden (vanuit Wix Facturen) hier ook verschijnen.
Lees in dit artikel meer over:

Toegang tot abonnementen die klanten hebben gekocht

Op de abonnementspagina kun je al je abonnementen bekijken en in één oogopslag hun huidige status zien.
Een screenshot met de abonnementenpagina in de Wix Owner-app.

Om toegang te krijgen tot het Abonnementen-tabblad:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Abonnementen.
  4. Tik op het betreffende abonnement om meer details te bekijken, zoals de abonnementsstatus, of om contact op te nemen met je klant.

Een abonnement verlengen

Je kunt de duur van het abonnement van een klant verlengen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer een klant ziek was en geen gebruik kon maken van het abonnement. Het verlengen van een abonnement brengt geen extra kosten in rekening.

Om een abonnement te verlengen:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Abonnementen
  4. Tik op het relevante abonnement dat je wilt verlengen.
  5. Tik bovenaan op het Meer acties-pictogram.
  6. Tik op Abonnement verlengen
  7. Tik op het Verleng dit abonnement tot:-dropdownmenu en selecteer de relevante datum.
  8. Tik op Opslaan.
  9. Tik op Ja, verlengen om te bevestigen.
Screenshot die laat zien hoe je een abonnementsverlenging kunt bevestigen vanuit de Wix Owner-app.

Een abonnement onderbreken

Je kunt een abonnement onderbreken wanneer jij of je klant dat nodig heeft. Dit is handig als je klant zijn of haar abonnement tijdelijk niet kan gebruiken door een blessure, reizen of om andere redenen.

Om een abonnement te onderbreken:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Pakketten.
  4. Tik op het relevante abonnement dat je wilt verlengen.
  5. Tik bovenaan op het Meer acties-pictogram.
  6. Tik op Abonnement onderbreken.
  7. Tik op Ja, onderbreken om te bevestigen.
Screenshot die laat zien hoe je het abonnement van een klant kunt onderbreken vanuit de Wix Owner-app.

Onderbroken abonnementen opnieuw activeren

Je kunt een onderbroken abonnement op elk moment opnieuw activeren. Je klant krijgt weer toegang tot het abonnement en alle bijbehorende voordelen, en jij begint weer met het innen van toekomstige betalingen.

Om een onderbroken abonnement opnieuw te activeren:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Pakketten.
  4. Tik op het relevante abonnement dat je opnieuw wilt activeren.
  5. Tik bovenaan op het Meer acties-pictogram.
  6. Tik op Opnieuw activeren
  7. Tik op Ja, opnieuw activeren om te bevestigen.
Screenshot die laat zien hoe je een onderbroken abonnement opnieuw kunt activeren in de Wix Owner-app.

Abonnementen opzeggen

Als een klant een abonnement niet meer wil voortzetten of als je geen betaling hebt ontvangen, kun je een abonnement handmatig opzeggen.

Om een abonnement op te zeggen:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik onder Bedrijf op Abonnementen.
  4. Tik op het abonnement dat je wilt opzeggen.
  5. Tik op het Meer acties-pictogram.
  6. Tik op Abonnement opzeggen.
  7. Tik op Ja om te bevestigen.
Screenshot die laat zien hoe je abonnementen opzegt vanuit de Wix Owner-app.
Terugbetalingen doen:
  • Om een abonnement terug te betalen met een eenmalige betaling: Neem contact op met je betalingsprovider om een terugbetaling uit te voeren (bijvoorbeeld PayPal, Stripe).
  • Om een abonnement met een periodieke betaling terug te betalen: Wanneer je een periodieke betaling annuleert, wordt het gekochte abonnement en de betaling niet voortgezet voor de volgende cyclus. Als je bijvoorbeeld een maandabonnement midden januari opzegt, loopt het abonnement door tot het einde van januari, maar komt het niet terug in de volgende maanden. In januari zal in dit voorbeeld de status van het abonnement 'In afwachting van annulering' zijn.