Wix Stores: Productabonnementen verkopen

Leestijd 5 minuten
Het online verkopen van productabonnementen is de perfecte manier om een gestage inkomstenstroom te creëren en het leven van je klanten gemakkelijk te maken. Je kunt een product alleen als abonnement aanbieden, of je klanten laten kiezen wat bij hen past: een eenmalige aankoop of een van je abonnementsopties.
Screenshot van een product in de uitverkoop met een abonnementsoptie
Belangrijk:
Om productabonnementen te verkopen, moet je een betaalmethode die periodieke betalingen ondersteunt instellen.
Lees in dit artikel meer over:

Een productabonnement creëren

1. Ga naar Producten op het dashboard van je website.
  2. Maak een nieuw fysiek product of bewerk een bestaande.
  3. Scrol omlaag en klik op Creëer een abonnement.
  4. Voer een naam in.
    Tip: De naam verschijnt op de productpagina.
Screenshot van een detail van het instellen van een productabonnement
  1. (Optioneel) Voer een tagline in.
    Tip: De tagline verschijnt op de productpagina.
Screenshot van een detail van het instellen van een productabonnement
  1. Selecteer hoe vaak een nieuwe bestelling wordt aangemaakt (bijvoorbeeld eens per 2 maanden):
    1. Gebruik de pijlen voor omhoog en omlaag om een nummer te selecteren.
    2. Selecteer een tijdseenheid (dag, maand of jaar).
Screenshot van een detail van het instellen van een productabonnement
  1. Klik op de Verloopt na-dropdown en kies wanneer het abonnement afloopt:
    • Vooraf ingestelde optie: Klik om een van de beschikbare opties te selecteren.
    • Creëer een gepersonaliseerde verlooptijd:  Selecteer Gepersonaliseerd en voer het aantal factureringscycli in voordat het abonnement verloopt.
  2. (Optioneel) Bied korting op de normale prijs aan:
    1. Selecteer het kortingstype (prijs of percentage).
    2. Voer het kortingsbedrag in.
      Tip: De prijs per week/maand/jaar past zich dienovereenkomstig aan. Als alternatief kun je de prijs invoeren en de korting dienovereenkomstig aanpassen.
  3. Klik op Toepassen.
  4. (Optioneel) Klik op +Nieuw abonnement om een extra abonnementsoptie te creëren. (maximaal 6 abonnementsopties).
  5. (Optioneel) Klik en sleep de abonnementsoptie (als er meer dan één zijn) om ze opnieuw te ordenen.
  6. Selecteer hoe je dit product aanbiedt:
    • Alls abonnement: Klanten kunnen geen eenmalige aankoop doen.
    • Als abonnement en als eenmalige aankoop: Klanten kunnen kiezen tussen een eenmalige aankoop of een abonnement.
Screenshot die laat zien hoe abonnementsopties eruitzien op een live website, samen met een eenmalige aankoopoptie
  1. Klik op Opslaan.

Productabonnementen uitvoeren

Nadat een klant een abonnement heeft gekocht, verschijnt er een nieuwe bestelling op het Bestellingen-tabblad. Vervolgens verschijnt er elke abonnementsperiode een extra bestelling in het tabblad. Als je klant bijvoorbeeld een maandabonnement heeft gekocht, verschijnt er elke maand een bestelling die je kunt uitvoeren.
Wanneer je naar een individuele bestelling kijkt, zie je dat deze deel uitmaakt van een abonnement. Klik op Abonnement bekijken om het volledige abonnement te bekijken en te beheren.
Screenshot van een abonnementsbestelling op het Wix Bestellingen-tabblad

Veelgestelde vragen

Wil je meer weten?
Bekijk de volledige cursus in Wix Learn over het bouwen van je webshop of ga naar de video over het verkopen van productabonnementen.