Wix Stores: Productabonnementen beheren

Leestijd 3 minuten
Elke keer dat een klant een productabonnement koopt in je webshop, verschijnt deze op het Abonnementen-tabblad op het dashboard van je website.
Belangrijk:
Om abonnementsbestellingen af te hanndelen (of een enkele bestelling te annuleren of terug te betalen) ga je naar het Bestellingen-tabblad. Lees hoe je een abonnement kunt afhandelen.
In dit artikel lees je hoe je:

Het verzendadres bijwerken

Als een klant verhuist of zijn of haar abonnement naar een ander adres wil laten verzenden, kun je die wijziging doorvoeren op het Abonnementen-tabblad.

Om een adres van een klant bij te werken:

1. Ga naar Abonnementen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het abonnement dat je wilt bijwerken.
  3. Klik rechtsonder op Verzendgegevens bewerken.
  4. Werk het adres bij.
  5. Klik op Opslaan.

Klanten laten zien hoe ze hun betaalmethode kunnen bijwerken

Klanten kunnen hun creditcard- of andere betaalgegevens wijzigen door in te loggen op je website en het Mijn abonnementen-tabblad te selecteren.
Ze kunnen dan het relevante abonnement selecteren en op de Betaalmethode bijwerken-link klikken.

Een productabonnement tijdelijk opschorten

Je kunt het abonnement van een klant opschorten als ze vragen om het tijdelijk te stoppen. Er worden geen nieuwe bestellingen aangemaakt en je klant wordt pas gefactureerd als de opschorting is opgeheven.
Belangrijk:
  • Stripe: Sommige abonnementen die vóór 19 september 2022 zijn gemaakt, kunnen niet worden opgeschort.
  • Paypal: Sommige abonnementen die vóór 22 juni 2022 zijn aangemaakt, kunnen niet worden opgeschort.

Om een productabonnement op te schorten:

1. Ga naar Abonnementen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het abonnement dat je wilt bijwerken.
  3. Klik op Abonnement beheren.
  4. Klik op Abonnement onderbreken.
  5. Klik op Ja, opschorten.
Om een opgeschort abonnement opnieuw activeren:
Wanneer je klaar bent om het abonnement opnieuw te activeren, klik je op Abonnement beheren en vervolgens op Abonnement heractiveren.

Een abonnement opzeggen

Je kunt het abonnement van een klant op elk moment opzeggen. Als je dat doet, worden er geen nieuwe bestellingen aangemaakt die aan dit abonnement zijn gekoppeld.
Let op:
Als je eerder een abonnement hebt opgeschort en het nu wilt opzeggen, activeer het dan eerst opnieuw.

Om een productabonnement op te zeggen:

1. Ga naar het Abonnementen-tabblad op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het abonnement dat je wilt bijwerken.
  3. Klik op Abonnement beheren.
  4. Klik op Abonnement opzeggen.
  5. Selecteer Nu opzeggen.
  6. Klik op Ja, opzeggen.
Wil je meer weten?
Bekijk de volledige cursus in Wix Learn over het bouwen van je webshop of ga naar de video over het verkopen van productabonnementen.

De datum wijzigen waarop kosten in rekening worden gebracht

Standaard worden de verlengingsdatums van abonnementen bepaald door de datum van de oorspronkelijke aankoop. Als een klant bijvoorbeeld op 7 januari een abonnement koopt, wordt er op de 7e van elke maand een nieuwe bestelling aangemaakt.
Je kunt de verlengingsdatum zo wijzigen dat de klant bijvoorbeeld op de 1e van elke maand in rekening wordt gebracht. Lees hoe je de betaaldatum voor de abonnementen van je klanten wijzigt.