Abonnementen: Een abonnement tijdelijk onderbreken

Leestijd 4 minuten
Als de diensten die je aanbiedt tijdelijk niet beschikbaar zijn, kun je de voordelen en betalingen van een klant onderbreken. Als je sportschool bijvoorbeeld gesloten is vanwege overstromingen, kun je je abonnementen pauzeren totdat je weer open kunt. Klanten hebben gedurende die periode geen toegang tot fitnessdiensten en de kosten worden onderbroken.
Lees in dit artikel meer over:
Belangrijk:
Zorg ervoor dat je abonnementen vanuit het Wix-dashboard onderbreekt door de onderstaande instructies te volgen. Het onderbreken van abonnementen vanuit het dashboard van je betaalprovider onderbreekt de toegang van klanten tot abonnementsvoordelen niet en kan later problemen veroorzaken.

Een abonnement of pakket onderbreken

Je kunt een abonnement onderbreken wanneer jij of je klant dat nodig heeft. Dit is handig als een klant zijn of haar abonnement tijdelijk niet kan gebruiken door een blessure, reis of andere redenen.
Belangrijk:
  • Als je een abonnement onderbreekt, wordt de toegang tot alle diensten die je aan het abonnement hebt gekoppeld, automatisch onderbroken. Dit kan Wix Bookings-diensten omvatten, evenals toegang tot pagina's die alleen voor leden zijn, blogs of forumposts. Als je abonnement voordelen biedt die niet vanuit je Wix-dashboard worden beheerd, moet je mogelijk actie ondernemen om de toegang tot die voordelen te stoppen.
  • Je kunt abonnementen die vóór 19 september 2019 met Stripe zijn verkocht, niet onderbreken.

Om een abonnement of pakket op te schorten:

1. Ga naar Abonnementen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het gekochte abonnement dat je wilt onderbreken.
  3. Klik op de Abonnement beheren-dropdown.
  4. Klik op Abonnement onderbreken.
  5. Klik op Ja, opschorten om te verifiëren.
  6. (Optioneel) Herhaal stap 1 - 5 voor andere klanten.
Screenshot die laat zien hoe je een abonnement opschort in het dashboard.

Een onderbroken abonnement opnieuw activeren

Je kunt een onderbroken abonnement op elk moment opnieuw activeren. De klant krijgt weer toegang tot het abonnement en alle bijbehorende voordelen en je begint de aankomende betalingen weer te innen.

Om een onderbroken abonnement opnieuw te activeren:

1. Ga naar Abonnementen op het dashboard van je website.
  2. Klik op het onderbroken abonnement dat je opnieuw wilt activeren.
  3. Klik op de Abonnement beheren-dropdown.
  4. Klik op Abonnement heractiveren
  5. Klik op Ja, opnieuw activeren

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen over het onderbreken en opnieuw activeren van abonnementen: