Opprette en personvernerklæring

Fordi bekymringene for beskyttelse av personlig informasjon øker over hele verden, er det viktig at bedrifter, både små og store, implementerer og gir sine sidebesøkende en omfattende personvernerklæring.

Hva er en personvernerklæring?

En personvernerklæring er en erklæring som avslører noen eller alle måtene et nettsted samler inn, bruker, frigir og administrerer dataene til sine besøkende og kunder. Den oppfyller et juridisk krav om å beskytte en besøkendes eller kundes personvern.
De fleste land har sine egne lover med ulike krav i henhold til lovhjemmel angående bruken av personvernerklæringer. Sørg for at du følger lovgivningen som er relevant for der du befinner deg og aktivitetene er involvert i.
Viktig:
Forklaringene og informasjonen som er gitt her er kun generelle forklaringer, generell informasjon og generelle eksempler. Du bør ikke stole på denne artikkelen som juridisk rådgivning eller som anbefalinger om hva du faktisk bør gjøre. Vi anbefaler vi at du oppsøker juridisk rådgivning som kan hjelpe deg med å forstå og lage personvernerklæringen din.

Lage personvernerklæringen din

Det er flere aspekter ved personvernlovgivning som alle nettstedseiere må samsvare med når de håndterer personlig informasjon. Nedenfor er en liste over emner du bør vurdere når du implementerer en personvernerklæring for nettstedet ditt:

Hva slags type informasjon samler du inn?

Avklar hva slags type personlig informasjon du samler inn fra sidebesøkende, som for eksempel e‑post, navn, IP‑adresser, faktureringsdetaljer, personnummer osv. Innsamlet informasjon kan gis av besøkende og brukere av nettstedet ditt, eller samles inn automatisk gjennom overvåkingsverktøy.

Hvordan samler du inn informasjon?

I denne delen må du forklare prosessene dine for å samle inn dine sidebesøkendes personopplysninger. For eksempel, når kunden din sender deg en melding via et kontaktskjema, når de kjøper et produkt i butikken din, eller når de abonnerer på nyhetsbrevet ditt.

Hvorfor samler du inn slike personopplysninger?

Denne delen skal forklare hvorfor du samler inn dine sidebesøkendes personopplysninger. Du kan for eksempel samle inn e‑postadresser til markedsføringskampanjene dine, eller adressene deres til fraktformål.

Hvordan lagrer, bruker, deler og frigir du dine sidebesøkendes personopplysninger?

Personvernreglene dine må spesifisere hvordan du lagrer og bruker dine sidebesøkendes personopplysninger, som du har samlet inn. Du må også informere dine sidebesøkende hvis, når og hvordan slik informasjon deles med tredjepartstjenester, og/eller med rettsinstanser, i henhold til relevante lokale forskrifter.

Hvordan kommuniserer du med dine sidebesøkende?

Hvis det er aktuelt, bør du forklare kommunikasjonsmåtene dine (f.eks. e‑post, tekstmelding osv.) og til hvilke formål (f.eks. markedsføringskampanjer, promoteringer, oppdateringer osv.). Forklar nøyaktig hvordan du kontakter dine sidebesøkende ved å bruke personopplysninger som samles inn på nettstedet ditt, og hvordan de kan velge å reservere seg fra å motta slike meldinger.

Hvordan bruker du informasjonskapsler og andre sporingsverktøy?

Hvis nettstedet ditt sporer personopplysninger gjennom bruken av informasjonskapsler, for eksempel, må du gjøre dette klart for sidebesøkende. Vær tydelig om hvilke sporingsverktøy (f.eks. informasjonskapsler, flash‑informasjonskapsler, usynlige sporingsbilder osv.) nettstedet ditt bruker, hvilke personopplysninger de samler inn og hvorfor de brukes.

Det er viktig å merke seg at tredjepartstjenester, som for eksempel Google Analytics eller andre applikasjoner som tilbys gjennom Wix App Market, som plasserer informasjonskapsler eller bruker annen sporingsteknologi gjennom Wix sine tjenester, kan ha sine egne erklæringer for hvordan de samler inn og lagrer informasjon. Ettersom dette er eksterne tjenester, vil ikke slik praksis dekkes av Wix sin personvernerklæring.
Trykk her for å se hvilke informasjonskapsler som lagres på dine besøkendes datamaskin.

Du må forklare hvordan dine sidebesøkende kan trekke tilbake samtykket sitt til innsamling av personopplysninger, samt hvordan de kan slette eller endre den innsamlede informasjonen.

Oppdatering av personvernerklæring

Vi anbefaler at du informerer brukerne dine om muligheten din til å endre eller oppdatere nettstedets personvernerklæring.

Spørsmål og kontaktinfomasjonen din

Oppgi gyldige adresser/kanaler slik at dine brukere eller sidebesøkende kan kontakte deg.
Merk:
Når du har laget personvernerklæringen din, anbefaler vi at du legger dem til i bunnteksten på nettstedet ditt. Lær hvordan.

Hjalp dette?