Wix Blog: Toegang tot de blogpostmaker

Leestijd 4 minuten
Er zijn drie verschillende manieren om toegang te krijgen tot het schrijven van blogposts. Je kunt het openen vanaf je dashboard, inloggen op je live website, of je blog openen in de Wix Owner-app en onderweg posts schrijven.
De manier waarop je toegang hebt, heeft geen invloed op het proces van het schrijven van een post. Voer de titel van de post in en begin met schrijven.
Een screenshot met de postopsteller.
In dit artikel beschrijven we alle drie de opties. Kies de optie die voor jou het handigst is.
Lees hoe je toegang krijgt tot schrijven van posts vanaf je:
  • Dashboard
  • Live website
  • De Wix Owner-app

Toegang tot het schrijven van posts vanaf je dashboard

Je hebt toegang tot het schrijven van posts via het dashboard van je website. Het dashboard is je belangrijkste bedieningscentrum voor je blog, waar je gepubliceerde posts kunt beheren, nieuwe posts kunt creëren, posts kunt dupliceren en inplannen. Klik op 'Nieuwe blogpost creëren' of op een bestaande post om deze te bewerken.
Belangrijk:
Je moet altijd een titel aan je post toevoegen voordat je de rest van je post schrijft. Het toevoegen van een titel zorgt ervoor dat je post automatisch wordt opgeslagen. Als je geen titel toevoegt, wordt je post niet automatisch opgeslagen en kun je werk verliezen als je de post verlaat zonder handmatig op te slaan.
Een screenshot met de optie om een nieuwe post te maken.

Om toegang te krijgen tot het schrijven van posts:

1. Ga naar het dashboard van je website
  2. Klik links op het Blog-tabblad.
  3. Klik op Nieuwe blogpost creëren

Toegang tot het schrijven van posts via je live website

Zodra je bent ingelogd, heb je vanaf je live website toegang tot het schrijven van posts. Klik simpelweg op de Post maken-knop om aan de slag te gaan.
Let op:
Deze knop is alleen zichtbaar voor mensen met schrijfmachtigingen.
Een screenshot met de optie om een nieuwe post te maken.

Om toegang te krijgen tot het schrijven van posts:

1. Ga naar je blog op je live website.
  2. Klik op Alle posts
  3. Klik op Schrijf een post

Toegang tot het schrijven van posts vanuit de Wix Owner-app

Net als bij het inloggen en het schrijven van posts op je live website via desktop, kunnen jij of iemand anders met schrijfmachtigingen hetzelfde doen met de Wix Owner-app.
Let op:
Alleen mensen met schrijfrechten kunnen de Schrijf een post-knop zien.
Belangrijk:
Je moet altijd een titel aan je post toevoegen voordat je de rest van je post schrijft. Het toevoegen van een titel zorgt ervoor dat je post automatisch wordt opgeslagen. Als je geen titel toevoegt, wordt je post niet automatisch opgeslagen en kun je werk verliezen als je de post verlaat zonder handmatig op te slaan.

Om toegang te krijgen tot het schrijven van posts:

1. Open de Wix Owner-app.
  2. Tik op het dropdownmenu bovenaan om de relevante website te kiezen.
  3. Tik op het Beheren-pictogram.
  4. Tik op Inhoud en community.
  5. Tik op Blog.
  6. Tik op Posts.
  7. Tik op Post creëren.
  8. Schrijf je blogpost en tik op Volgende
  9. Kies wat je wilt doen door op de relevante optie te tikken:
    • Opslaan als concept: Je kunt op een later tijdstip verder werken aan je post.
    • Instellingen:
      1. Bewerk je postinstellingen en tik op Opslaan
      2. Kies ervoor om je wijzigingen op te slaan of je post in te plannen.
Tip:
Tik in de bovenste valk op het Ongedaan maken-pictogramom een wijziging die je in je post hebt aangebracht ongedaan te maken. Tik op het Opnieuw-pictogramals je een wijziging wilt herstellen.

Aanvullende informatie en tips

Het maakt niet uit of je een post opent op je live website of via de Post Manager, het proces voor het schrijven van een post is hetzelfde. Voer de titel van de post in en schrijf vervolgens je post.
Let op:
  • Er is een limiet aan de grootte van elke blogpost, momenteel is de maximale grootte van een blogpost 400 KB.
  • Om toegang te krijgen tot Wix Media Manager, moet je ingelogd zijn op je Wix account op een desktopcomputer.
Tips:
  • Door zowel Wix Blog als Wix Multilingual te gebruiken, kun je je bloginhoud naar andere talen vertalen. Lees meer
  • Verdien geld aan je bloginhoud door blogabonnementen in te stellen. Lees meer
  • Klik hier
  • Voor handige tips over het plannen van inhoud voor je blog en meer, bekijk je onze volledige stapsgewijze handleiding voor bloggen of bekijk je de video over het schrijven van blogposts in Wix Learn.