Wix Studio: Websites in een werkruimte beheren

Leestijd 6 minuten
Wix Studio is een uitgebreide websitebeheeroplossing die je helpt om alle websites die door jou en je team zijn gemaakt in je werkruimte te beheren.

Ga naar het dashboard van een website en voer verschillende acties uit, zoals het bewerken, hernoemen en dupliceren van een website of het bekijken van een voorbeeld ervan. Je kunt ook een gepersonaliseerde onboarding-kit maken voor Wix Studio-websites en klanten nuttige hulpbronnen bieden.

Efficiëntie vormt het fundament van het ontwerp van Wix Studio. Vind eenvoudig de specifieke website die je nodig hebt door te sorteren en te filteren op basis van het type Editor, Premiumpakketten en publicatiestatus. Om de productiviteit verder te verbeteren, kun je gefilterde weergaven opslaan, zodat je snel toegang hebt tot de websites die je regelmatig beheert.
Een screenshot van de Websites-pagina in Wix Studio.
In dit artikel lees je meer over:

Een nieuwe website in een werkruimte maken

Het maken van een nieuwe website in Wix Studio biedt een breed scala aan opties. Je kunt ervoor kiezen om een website te bouwen vanaf een leeg canvas, door een kant-en-klare Wix Studio-template aan te passen of door een eigen, aangepaste template te gebruiken die door jou en je team is gemaakt. Je kunt ook kiezen welke Editor je wilt gebruiken, afhankelijk van je behoeften en bekwaamheid.
Een screenshot van klikken op Nieuwe website maken en kiezen hoe.

Om een nieuwe website te maken:

1. Ga naar Websites in je Wix Studio-werkruimte.
  2. Klik rechtsboven op Nieuwe website maken.
  3. Kies hoe je een nieuwe website wilt maken:
    • Studio Template: Gebruik een kant-en-klaar Wix Studio-template.
    • Lege Studio-canvas: Bouw een website vanaf nul met de Studio Editor.
    • Wix Editor gebruiken: Maak een website met de Wix Editor.
    • Eigen template gebruiken: Gebruik een van de aangepaste templates die je in je werkruimte hebt gemaakt.

Een website in een werkruimte beheren

Wijs vanuit Websites een website aan om het dashboard te openen of klik op het Websiteacties-pictogram om verschillende acties op websiteniveau uit te voeren, zoals bewerken, hernoemen, voorbeeld bekijken en dupliceren. Je kunt ook een klanten-toolkit toevoegen, de website overzetten of medewerkers aan de website toevoegen.
Een screenshot van het aanwijzen van een website om eraan te werken.

Om aan een website te werken:

1. Ga naar Websites in je Wix Studio-werkruimte.
  2. Wijs een website aan en kies wat je wilt doen:
    • Ga naar het dashboard van de website: Klik op Selecteren.
    • Toegang tot de Editor van de website: Klik op Bewerken.
    • Extra acties: Klik op het Websiteacties-pictogramom acties op websiteniveau uit te voeren, waaronder het hernoemen van de website, het bekijken van de live website, het toevoegen van een klanten-toolkit en het overdragen van de website aan iemand anders.
Tip:
Je kunt mensen buiten je team uitnodigen om samen te werken aan deze website. Wijs het Mensen en rollen-pictogramvan de website aan en klik op Mensen uitnodigen

Een nieuwe map voor websites maken

Het organiseren van de websites in een werkruimte is essentieel om ze effectief te beheren en samen te werken met anderen in je team. Maak mappen en groepeer websites op basis van je voorkeuren. Door mappen te maken, kun je snel specifieke websites vinden en deze efficiënter beheren.

Je kunt een website die je niet langer nodig hebt ook verwijderen. Zodra je een website verwijdert, is de prullenbak zichtbaar, zodat je je verwijderde websites kunt beheren.

Om een nieuwe map te maken:

1. Ga naar Websites in je Wix Studio-werkruimte.
  2. Klik bovenaan op Nieuwe map.
  3. Voer een naam in voor je map en klik op Creëren.
  4. (Optioneel) Verplaats websites naar de map:
    1. Selecteer de websites die je wilt verplaatsen.
    2. Klik bovenaan op Naar map verplaatsen.
    3. Klik op de map waarnaar je de websites wilt verplaatsen.
    4. Klik op Verplaatsen
Tip:
Om meerdere websites tegelijk naar een map te verplaatsen, klik je op het Lijstweergave-pictogram.

De websitelijst van je werkruimte organiseren

Bekijk onze snelkoppelingen om moeiteloos door je lange lijst met websites te navigeren en precies te vinden wat je zoekt.

Je kunt snel zoeken naar specifieke websites op basis van hun websitenaam of je websitelijst filteren om een specifieke subset van websites te zien op basis van je criteria. Nadat je je websitelijst hebt gefilterd, kun je die gefilterde weergaven opslaan om ze in de toekomst snel te openen.

Om de websitelijst te filteren en weergaven op te slaan:

1. Ga naar Websites in je Wix Studio-werkruimte.
  2. Klik op Filteren.
  3. Selecteer de filters die je op de websitelijst wilt toepassen.
  4. Klik op Weergave beheren en kies Als nieuwe weergave opslaan.
  5. Voer een naam in voor de opgeslagen weergave.
  6. Klik op Opslaan.
Tip:
Klik op het Kolommen aanpassen-pictogram en selecteer de kolommen die je in je websitelijst wilt weergeven. Je kunt de kolommen ook slepen en neerzetten om ze opnieuw te ordenen.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie over het beheren van je websites in Wix Studio.