Wix Stores: Wix Reviews toevoegen en instellen

Leestijd 9 minuten
Voeg Wix Reviews toe om klanten in staat te stellen beoordelingen over je producten te schrijven in je webshop.

Beoordelingen zijn een goede manier om vertrouwen op te bouwen, waardoor je merk betrouwbaarder wordt. Ze geven je klanten ook de mogelijkheid hun ervaringen te delen en het gevoel te krijgen dat ze deel uitmaken van een community. Positieve beoordelingen stimuleren de verkoop door anderen te laten zien dat je producten goed zijn, en feedback helpt je te verbeteren.

Je kunt rechtstreeks vanaf het Wix-dashboard op je beoordelingen reageren.
Tip:
Als je eerder beoordelingen voor je producten hebt verzameld op een ander platform of via een andere app, kun je je productrecensies importeren nadat je de installatie hebt voltooid.

Stap 1 | Voeg Wix Reviews toe

Ga om te beginnen naar de productpagina van je webshop in je Editor en voeg de Wix Reviews-plug-in toe.

Om Wix Reviews toe te voegen:

1. Ga naar de Productpagina in je Editor.
2. Klik op de Productpagina in de Editor.
Klik op het Plug-ins-pictogram.
4. Klik op Wix Reviews.
Screenshot van het plug-ins-venster met een cursor op de Wix Reviews-plug-in
Let op:
Het is niet mogelijk om beoordelingen uit andere apps of kanalen te importeren.

Stap 2 | Pas de instellingen aan

Nu je Wix Reviews hebt toegevoegd in de Editor, ga je naar het dashboard om de functionaliteit aan te passen. Je kunt het formulier bewerken dat klanten invullen, kiezen welke naam wordt weergegeven wanneer je antwoordt, en meer.

Om de instellingen van Wix Reviews aan te passen:

1. Ga naar Recensies op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen.
  3. Kies wat je wilt doen:

Stap 3 | Pas de weergave en het ontwerp aan

Pas de manier aan waarop je beoordelingen worden weergegeven om de perfecte look te krijgen.

Om het uiterlijk van Wix Reviews aan te passen:

1. Ga in de Editor naar de Productpagina.
  1. Klik op de Productpagina in de Editor.
  2. Klik op de Wix Review-plug-in.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik op het Weergave-tabblad.
  5. Pas de weergave aan:
    • Kies wat je wilt weergeven: Schakel de selectievakjes in of uit om koptekstelementen te tonen of te verbergen.
    • Filters weergeven: Schakel dit in om klanten in staat te stellen beoordelingen te filteren op sterwaardering.
    • Sortering weergeven:  Schakel dit in om klanten toe te staan beoordelingen te sorteren. Selecteer, indien ingeschakeld, een standaard sorteeroptie.
    • Publicatiedatum: Klik op de schakelaar om de datum waarop een beoordeling is gepubliceerd weer te geven of te verbergen.
    • Beoordelingen per pagina: Stel het aantal beoordelingen in dat per pagina wordt weergegeven.
  6. Klik op het Ontwerp-tabblad.
  7. Pas het ontwerp van de Koptekst aan met behulp van de beschikbare opties.
  1. Pas het ontwerp van het Beoordelingsformulier aan met behulp van de beschikbare opties.
  1. Pas het ontwerp van de Beoordelingslijst aan met behulp van de beschikbare opties.
  1. Pas het ontwerp van het Beoordelingsgedeelte aan met behulp van de beschikbare opties.
    Tip: Het beoordelingsgedeelte het volledige Wix Reviews-gedeelte met de koptekst plus de lijst met beoordelingen die je hebt ontvangen.

Stap 4 | (Optioneel) Voeg de Wix Reviews Ratings Summary-app toe

De Wix Reviews Ratings Summary-app is een begeleidende app bij de Wix Reviews-app. Voeg de app toe om een kort overzicht van productbeoordelingen weer te geven onder producttitels.
Je kunt de Wix Reviews Ratings Summary-app toevoegen aan de productpagina, een productgalerij of aan gerelateerde producten.

Om de Wix Reviews Ratings Summary-app toe te voegen

1. Ga naar de Productpagina in je Editor.
2. Klik op de Productpagina in de Editor.
Klik op het Plug-ins-pictogram.
4. Klik op Wix Reviews Ratings Summary.