Wix Stores: Wix Reviews toevoegen en instellen

Leestijd 12 minuten
Voeg Wix Reviews toe om je klanten in staat te stellen beoordelingen te schrijven over de producten die ze hebben gekocht.
Beoordelingen zijn een goede manier om geloofwaardigheid op te bouwen, waardoor je merk betrouwbaarder wordt. Ze geven je klanten ook de mogelijkheid hun ervaringen te delen en het gevoel te krijgen dat ze deel uitmaken van een community.
Screenshot van hoe de Wix Reviews-plug-in eruitziet op de productpagina

Stap 1 | Voeg Wix Reviews toe

Ga om te beginnen naar de productpagina van je webshop in je Editor en voeg de Wix Reviews-plug-in toe.
Wix Editor
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Ga naar je productpagina:
    1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
    2. Klik op Winkelpagina's.
    3. Klik op Productpagina.
  3. Klik op het Productpagina-element op je pagina.
  4. Klik op het Plug-ins-pictogram.
  5. Klik op Wix Product Reviews.
Screenshot van het plug-ins-venster met een cursor op de Wix Reviews-plug-in

Stap 2 | Pas de instellingen aan

Nu je Wix Reviews in je Editor hebt toegevoegd, ga je naar het dashboard om de functionaliteit aan te passen. Je kunt het formulier dat klanten invullen bewerken, kiezen welke naam wordt weergegeven wanneer je antwoordt, en nog veel meer.

Om de instellingen van Wix Reviews aan te passen:

1. Ga naar Beoordelingen op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op Meer acties en selecteer Instellingen.
  3. Kies wat je wilt doen:

Stap 3 | (Optioneel) Beoordelingsverzoeken aanpassen

Wanneer je Wix Reviews toevoegt, wordt automatisch een automatisering ingeschakeld die klanten een e-mail stuurt met het verzoek om een beoordeling. Standaard wordt de e-mail 14 dagen na aankoop verzonden. De e-mail toont de naam van je klant en wat hij of zij heeft gekocht.
Screenshot van een voorbeeld van een e-mail met een aanvraag voor een beoordeling die via Wix Reviews naar klanten is verzonden
Je kunt het tijdstip waarop de e-mail wordt verzonden bewerken, evenals de tekst en het ontwerp van de e-mail.
Belangrijk:
Zorg er bij het bewerken van de e-mail voor dat je de vetgedrukte tekst niet wijzigt. Ze maken het mogelijk om bijvoorbeeld de naam van elke klant en de naam van je winkel weer te geven.

Om beoordelingsverzoeken aan te passen:

1. Ga naar Beoordelingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Beoordelingsverzoeken.
  3. Klik op Automatiseringsinstellingen.
  4. Klik naast Timing op Bewerken om te wijzigen wanneer de e-mail wordt verzonden.
Screenshot van het timinggedeelte van de automatisering die naar klanten is verzonden
  1. Klik onder Creëer een e-mail op Bewerken om de tekst of het ontwerp te bewerken. Lees hoe
Screenshot van de automatiseringen-pagina met de e-mail bewerken-link aangegeven

Stap 4 | Pas de weergave en het ontwerp aan

Pas het uiterlijk van het formulier dat klanten invullen en de beoordelingen zelf aan om de perfecte look te krijgen.

Om het uiterlijk van Wix Reviews aan te passen:

1. Ga in de Editor naar de Productpagina.
Wix Editor
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Ga naar je productpagina:
    1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
    2. Klik op Winkelpagina's.
    3. Klik op Productpagina.
  3. Klik op de Productpagina in de Editor.
  4. Klik op de Wix Review-plug-in.
  5. Klik op Instellingen.
  6. Klik op het Weergave-tabblad.
  7. Pas de weergave aan:
    • Kies wat je wilt weergeven: Schakel de selectievakjes in of uit om koptekstelementen te tonen of te verbergen.
    • Filters weergeven: Schakel dit in om klanten in staat te stellen beoordelingen te filteren op sterwaardering.
    • Sortering weergeven:  Schakel dit in om klanten toe te staan beoordelingen te sorteren. Selecteer, indien ingeschakeld, een standaard sorteeroptie.
    • Publicatiedatum: Klik op de schakelaar om de datum waarop een beoordeling is gepubliceerd weer te geven of te verbergen.
    • Beoordelingen per pagina: Stel het aantal beoordelingen in dat per pagina wordt weergegeven.
  8. Klik op het Ontwerp-tabblad.
  9. Pas het ontwerp van de Koptekst aan met behulp van de beschikbare opties.
Screenshot van het koptekstgedeelte in Wix Reviews
  1. Pas het ontwerp van het Beoordelingsformulier aan met behulp van de beschikbare opties.
Screenshot van het beoordelingsformulier in Wix Reviews
  1. Pas het ontwerp van de Beoordelingslijst aan met behulp van de beschikbare opties.
Screenshot van de beoordelingslijst in Wix Reviews
  1. Pas het ontwerp van het Beoordelingengedeelte aan met behulp van de beschikbare opties.
    Tip: Het beoordelingsgedeelte is het volledige Wix Reviews-gedeelte met de koptekst plus de lijst met beoordelingen die je hebt ontvangen.
  2. Klik op het Indeling-tabblad en pas de indeling aan met behulp van de beschikbare opties.

Stap 5 | (Optioneel) Voeg productbeoordelingen toe

Wix Product Ratings werkt samen met de Wix Reviews-plug-in. Voeg het toe om een kort sterrenoverzicht van productrecensies onder productnamen weer te geven.
Je kunt Wix Product Ratings toevoegen aan de productpagina, een productgalerij of aan gerelateerde producten.
Screenshot van de Wix Product Ratings-plug-in zoals deze in een productgalerij verschijnt
Wix Editor
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Ga naar je productpagina:
    1. Klik links in de Editor op Pagina's en menu.
    2. Klik op Winkelpagina's.
    3. Klik op Productpagina.
  3. Klik op het Productpagina-element op je pagina.
  4. Klik op het Plug-ins-pictogram.
  5. Klik op Wix Product Ratings.
Screenshot van het plug-ins-venster met een cursor op de Wix Product Ratings-plugin