E-mailmarketing: Campagnes personaliseren met dynamische waarden

Leestijd 5 minuten
Personaliseer je e-mailcampagnes door dynamische waarden te gebruiken. Dynamische waarden zijn tijdelijke aanduidingen in je e-mail die de gepersonaliseerde informatie van je ontvanger zullen invoegen, zoals een voor- of achternaam. Het toevoegen van dit persoonlijke tintje aan een campagne verhoogt de interesse in je e-mail aanzienlijk.
Je kunt dynamische waarden gebruiken in zowel de tekst als de onderwerpregel van de campagne om je ontvangers het beste te betrekken.
Let op:
Dynamische waarden verschijnen niet in test-e-mailcampagnes. Je ontvangers zullen ze nog steeds zien wanneer je de campagne verzendt.
In dit artikel lees je meer over:

Dynamische waarden toevoegen aan de tekst van je campagne

Je kunt dynamische waarden opnemen in de tekstelementen van je e-mailcampagne. Voeg de naam van de ontvanger, het e-mailadres en/of de URL van je website toe om de inhoud persoonlijk en spannend om te lezen te maken.

Om dynamische waarden toe te voegen aan je campagnetekst:

Dashboard
Owner-app
Studio-app
  1. Ga naar E-mailmarketing op het dashboard van je website.
  2. Klik naast een bestaande campagne op Bewerken of creëer een nieuwe.
  3. Klik op een tekstelement of voeg een nieuw element toe.
  4. Klik waar je de dynamische waarde wilt toevoegen.
  5. Klik op Dynamische waarde toevoegen
  6. Selecteer een waarde door op het dropdownmenu te klikken:
    • Voornaam contactpersoon
    • Achternaam contactpersoon
    • E-mailadres van contactpersoon
    • De URL van je website
  7. (Optioneel) Schrijf een alternatieve tekst in het tekstvak.
Tip:
Het toevoegen van een alternatieve tekst zorgt ervoor dat je ontvanger geen lege ruimte ziet als de informatie voor de dynamische waarde niet beschikbaar is.

Dynamische waarden toevoegen aan de onderwerpregel van je campagne

Wanneer je klaar bent om je campagne te verzenden, vestig je de aandacht van je ontvangers op je e-mail door hun gegevens in de onderwerpregel op te nemen.

Om dynamische waarden toe te voegen aan de onderwerpregel:

Dashboard
Owner-app
Studio-app
  1. Ga naar E-mailmarketing op het dashboard van je website.
  2. Klik naast een bestaande campagne op Bewerken of creëer een nieuwe.
  3. Als je klaar bent met bewerken, klik je op Volgende.
  4. Voeg ten minste één ontvanger toe en klik op Volgende.
  5. Klik onder het onderwerpregelgedeelte op Bewerken.
  6. Klik onder de onderwerpregel en/of voorbeeldtekst op + Dynamische waarde
  7. Selecteer waarden in het dropdownmenu om ze aan de onderwerpregel toe te voegen:
    • Voornaam contactpersoon
    • Achternaam contactpersoon
    • E-mailadres van contactpersoon
    • De URL van je website
  8. (Optioneel) Schrijf een alternatieve tekst in het tekstvak.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag voor meer informatie over het gebruik van dynamische waarden.