Wix Stores: Verlaten winkelwagens instellen en beheren

Leestijd 8 minuten
Wanneer een klant producten aan zijn of haar winkelwagen toevoegt maar vervolgens een aankoop niet voltooit, wordt de winkelwagen als achtergelaten beschouwd. Een goede manier om je verkoop te verbeteren en je behoud van gebruikers te bevorderen is door het sturen van een e-mail aan je klanten die hun winkelwagen hebben achtergelaten.
Door klanten een gepersonaliseerde e-mail te sturen met de afbeelding van een item dat in de winkelwagen is achtergelaten, samen met een directe link, kunnen klanten gemakkelijk teruggaan en de aankoop voltooien.
In dit artikel lees je meer over:
Tip:
Geautomatiseerde e-mails naar klanten die hun winkelwagen verlaten worden aangemaakt via Wix Automations

E-mail voor verlaten winkelwagen activeren: Snelle installatie

Om je tijd te besparen, is deze automatisering al voor je ingesteld. Activeer het simpelweg en je bent klaar om te gaan. Je klanten zullen twee uur nadat ze een artikel in de winkelwagen hebben geplaatst een e-mail ontvangen.

Om de achtergelaten winkelwagens snel in te stellen:

1. Ga naar Automatiseringen op het dashboard van je website.
  2. Activeer E-mail bezoekers om hun verlaten winkelwagens te herstellen.
  1. Klik op Activeren

E-mails voor verlaten winkelwagen activeren en aanpassen

Elke automatisering heeft een trigger, een actie en timing. In dit geval wordt de automatisering geactiveerd wanneer een klant zijn of haar winkelwagen verlaat.
In plaats van de snelle installatie te gebruiken en alle standaardinstellingen te behouden, kun je de 'actie' (de e-mail die naar klanten wordt verzonden) en 'timing' van deze automatisering aanpassen.

Om de automatisering van de verlaten winkelwagen te maken en aan te passen:

1. Ga naar Automatiseringen op het dashboard van je website.
  2. Activeer E-mail bezoekers om hun verlaten winkelwagens te herstellen.

3. Kies wat je wilt bewerken in deze automatisering:
4. Als je klaar bent, klik je rechtsboven op Opslaan.

De automatisering voor verlaten winkelwagens testen

Nadat je de automatisering ingesteld hebt, kan je deze testen om het in actie te zien.

Om een e-mail voor verlaten winkelwagens te triggeren:

1. Ga in incognitomodus naar je website.
  2. Voeg een artikel toe aan de winkelwagen en ga verder met betalen.
  3. Voer de verzendgegevens in (inclusief je e-mailadres).
  4. Klik op Doorgaan.
  5. Sluit het websitetabblad. Je zou na een uur of langer een e-mailmelding moeten ontvangen.
Tip
De timinginstellingen van de automatisering bepalen wanneer je de e-mail ontvangt. Een winkelwagen wordt een uur nadat een klant een artikel in de winkelwagen plaatst als verlaten beschouwd. Stel je de automatisering bijvoorbeeld zo in dat er 4 uur na de trigger een e-mail wordt verzonden, dan ontvang je de testmail 5 uur later.

De automatisering tijdelijk deactiveren

Als je tijdelijk wilt stoppen met het verzenden van de e-mails, kun je de automatisering deactiveren.
Wanneer je weer klaar bent om e-mails te versturen, klik je op de schakelaar om dit in te schakelen.

Om de automatisering te deactiveren:

1. Ga naar Automatiseringen op het dashboard van je website.
  2. Klik naast de automatisering op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Actief om het uit te schakelen.

Winkelwagens die klanten hebben achtergelaten delen

Terwijl je met een klant communiceert, wil je de winkelwagen die de klant heeft verlaten misschien delen. Tijdens het chatten met klanten kun je ze bijvoorbeeld de directe link naar de winkelwagen sturen, samen met een kortingscoupon.
Let op:
Winkelwagens blijven voor 30 dagen op het Verlaten winkelwagens-tabblad en worden vervolgens verwijderd.

Om de verlaten winkelwagens van je webshop te bekijken:

1. Ga naar Verlaten winkelwagens op het dashboard van je website.
  2. (Optioneel) Filter de winkelwagens om alleen bepaalde typen te zien (bijvoorbeeld herstelde winkelwagens).
  3. Ontvang een deelbare link naar de achtergelaten winkelwagen van een specifieke klant:
    1. Klik naast de winkelwagen die je wilt bekijken op het Meer acties-pictogram.
    2. Klik op Link kopiëren naar winkelwagen.
Tip:
Als de klant geen websitelid is, kun je de link gebruiken om hun winkelwagen te bekijken. Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om de winkelwagen van een websitelid te bekijken.

Veelgestelde vragen

Klik hieronder op een vraag voor meer informatie over verlaten winkelwagens.