Wix Stores: Productcategorieën maken en weergeven

Belangrijk:
We brengen een nieuwe versie van productcategorieën uit die nog niet voor alle gebruikers beschikbaar is. Als je pagina voor het maken van categorieën niet overeenkomt met de afbeelding hieronder, klik dan op deze link en de links in het artikel voor meer informatie over het toevoegen en weergeven van categorieën.
Groepeer producten in categorieën (voorheen collecties genoemd) zodat klanten gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken. Je kunt bijvoorbeeld afzonderlijke categorieën maken voor kaarsen, keramiek en posters, en elke categorie op een andere pagina weergeven.
In dit artikel lees je hoe je:
Tips:
  • Om al je producten op één pagina weer te geven, hoef je geen nieuwe categorieën aan te maken.
  • Je kunt categorieën maken om te gebruiken voor aangepaste filters. Lees meer over aangepaste filters

Een nieuwe categorie maken en weergeven

Maak de categorieën die je nodig hebt om je producten te ordenen. Nadat je de nieuwe creëren hebt opgeslagen, wordt je gevraagd deze weer te geven op een nieuwe of bestaande pagina.
Let op:
Categorienamen en -afbeeldingen verschijnen niet op je live website.

Om een categorie te maken en weer te geven:

1. Ga naar Categorieën op het dashboard van je website.
  2. Klik op + Nieuwe categorie.
  3. Voer rechts een naam in onder Naam categorie.
  4. Voeg een categorieafbeelding toe (verschijnt niet op je website):
    1. Klik onder Categorie afbeelding op het Toevoegen-pictogram.
    2. Voeg een afbeelding toe en klik op Toevoegen aan pagina.
  5. Voeg producten toe aan de categorie:
    Tip: Je kunt hetzelfde product aan meer dan één categorie toevoegen.
    1. Klik op Producten toevoegen.
    2. Vink het selectievakje aan naast de producten die je wilt toevoegen.
    3. Klik op Toevoegen.
  6. Klik op Opslaan.
    Let op: Als je deze categorie niet op je website wilt weergeven, hoef je de rest van de stappen niet te volgen.
7. Voeg de categorie toe aan je website vanaf het Categorieën-tabblad:

Je kunt selecteren welke categorie je in een van je productgalerijen wilt weergeven.
Tip:
Standaard wordt in productgalerijen de 'Alle producten'-categorie weergegeven.

Om te selecteren welke categorie moet worden weergegeven in een productgalerij:

1. Navigeer in de Editor naar de pagina met de relevante productgalerij.
  2. Klik op de productgalerij.
  3. Klik op het Instellingen-pictogram.
  4. Klik op het Categorie-tabblad.
  5. Selecteer de categorie die je weer wilt geven.

Veelgestelde vragen

Lees verder: