Wix Stores: Filters en sorteeropties toevoegen aan je productgalerij

Leestijd 5 minuten
Maak het klanten gemakkelijk om het perfecte product te vinden door filters en sorteeropties toe te voegen aan je productgalerijen.
Je kunt de standaardfilters weergeven die al voor je zijn ingesteld, of je eigen aangepaste filters maken. Je kunt ook een 'Sorteren op'-dropdownmenu toevoegen, zodat je klanten je producten naar wens kunnen sorteren.
Let op:
Filter- en sorteeropties zijn alleen beschikbaar in rastergalerijen, niet in schuifgalerijen.
Lees in dit artikel meer over:

Standaardfilters weergeven

Wix Stores komt met drie vooraf ingestelde filters. Je kunt klanten laten filteren op:
  • Categorie
  • Prijs
  • Productopties

Om standaardfilters in te stellen:

1. Klik op de productgalerij waaraan je filters wilt toevoegen.
  2. Klik op het Instellingen-pictogram.
  3. Klik op het Filters-tabblad.
  4. Klik op de Filters weergeven-schakelaar om deze in te schakelen.
  5. (Optioneel) Bewerk de Titel van filter.
  6. Kies welke soorten filters je wilt instellen:
Let op:
Gefilterde producten verschijnen niet noodzakelijkerwijs op je live website in de volgorde waarin ze in categorieën verschijnen.

Aangepaste filters maken

Je kunt je eigen filters maken met de aangepaste filteroptie. Je website kan bijvoorbeeld drie categorieën hebben die worden weergegeven op drie websitepagina's: 'Mannen', 'Vrouwen' en 'Kinderen'. Misschien wil je de optie toevoegen om op merk te filteren. Om dit te doen, moet je eerst een categorie maken voor elk merk dat je in je webshop hebt.

Om aangepaste filters te maken:

1. Maak de categorieën die je nodig hebt voor het aangepaste filter (bijvoorbeeld: 'Merken').
  2. Klik op de productgalerij waaraan je filters wilt toevoegen.
  3. Klik op het Instellingen-pictogram.
  4. Klik op het Filters-tabblad.
  5. Klik op de Filters weergeven-schakelaar om deze in te schakelen.
  6. (Optioneel) Bewerk de Titel van filter.
  7. Klik op +Aangepaste filter maken.
  8. Voer een naam in voor je aangepaste filter (bijvoorbeeld: 'Merken').
  9. Schakel de selectievakjes uit naast categorieën die je niet in het aangepaste filter wilt opnemen.

Laat klanten producten sorteren op prijs, naam of om de nieuwste producten eerst weer te geven.

Om sorteeropties toe te voegen:

1. Klik op de productgalerij waaraan je sorteeropties wilt toevoegen.
  2. Klik op het Instellingen-pictogram.
  3. Klik op het Sorteren-tabblad.
  4. Schakel Sorteeropties weergeven in.
  5. (Optioneel) Bewerk het Sorteerlabel.
  6. Deselecteer alle sorteeropties die je niet wilt weergeven.