Wix Stores: Productcategorieën beheren

Belangrijk:
We brengen een nieuwe versie van productcategorieën uit die nog niet voor alle gebruikers beschikbaar is. Als je pagina voor het maken van categorieën niet overeenkomt met de afbeelding hieronder, klik dan op deze link en de links in het artikel voor meer informatie over het toevoegen en weergeven van categorieën.
Productcategorieën (voorheen productcollecties genoemd) zijn een handige manier om producten te ordenen. Je kunt productcategorieën gebruiken om verschillende soorten producten op verschillende pagina's weer te geven, aangepaste filters te maken en meer.
Lees in dit artikel meer over:

Producten toevoegen

1. Ga naar Categorieën op het dashboard van je website.
  2. Selecteer de betreffende categorie.
  3. Klik op +Producten toevoegen.
  1. Klik om de producten te selecteren die je wilt toevoegen.
  2. Klik op Toevoegen.
  3. Klik op Opslaan.
Je kunt ook:

De volgorde van producten wijzigen

1. Ga naar Categorieën op het dashboard van je website.
  2. Selecteer de betreffende categorie.
  3. Klik en sleep de producten om de volgorde te wijzigen.
  4. Klik op Opslaan.

Een categorienaam en -afbeelding toevoegen

Geef je categorieën een naam en afbeelding zodat je ze makkelijk kunt identificeren.
Let op:
Categorienamen en -afbeeldingen verschijnen niet op je live website.

Om een naam en afbeelding aan een categorie toe te voegen:

1. Ga naar Categorieën op het dashboard van je website.
  2. Selecteer de betreffende categorie.
  3. Voer rechts een naam in onder Naam categorie.
  4. Voeg een categorieafbeelding toe:
    1. Klik onder Categorie afbeelding op het Toevoegen-pictogram.
    2. Voeg een afbeelding toe en klik op Toevoegen aan pagina.

Producten verwijderen

1. Ga naar Categorieën op het dashboard van je website.
  2. Selecteer de betreffende categorie.
  3. Wijs het product aan dat je wilt verwijderen.
  4. Klik op het Verwijder-pictogram.

Een categorie verwijderen

Je kunt een categorie die je niet langer nodig hebt verwijderen. Als je website een productgalerij heeft waarin de categorie wordt weergegeven, moet je eerst de galerij verwijderen of een andere categorie selecteren om weer te geven, zodat klanten geen lege galerij te zien krijgen.
Let op:
Als je een categorie verwijdert, dan worden de producten erin niet verwijderd.

Om een categorie te verwijderen:

1. Ga naar Categorieën op het dashboard van je website.
  2. Klik naast de categorie die je wilt verwijderen op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen om te bevestigen.
Wil je meer weten?
Bekijk de volledige Wix Learn-cursus over het beginnen met Wix eCommerce. Ga naar de tweede video voor meer informatie over het maken van categorieën.