Wix Stores: Geavanceerde SEO-instellingen voor producten bewerken

Leestijd 3 minuten
Wanneer je je Wix-website publiceert, voegen we standaard metatags toe op basis van de details van elk product (bijv. naam, beschrijving, prijs) en algemene best practices voor SEO-tags. Als je wijzigingen aanbrengt in je product, worden de tags ook automatisch bijgewerkt.

Gestructureerde gegevensopmaak

Gestructureerde gegevensopmaak is een gestandaardiseerde indeling om zoekmachines gedetailleerde informatie over je pagina te geven. Opmaak toevoegen aan de pagina's van je website kan helpen de zoekresultaten en ranking van je website te verbeteren. Zoekmachines kunnen deze opmaak ook gebruiken om uitgebreide resultaten te creëren met aanvullende informatie over je producten.
Je productpagina's van Wix Stores worden al geleverd met vooringestelde opmaak wanneer je ze creëert. Je kunt de vooraf ingestelde opmaak bekijken, aangepaste opmaak maken op basis van de vooraf ingestelde opmaak, of nieuwe aangepaste opmaak maken in de SEO-instellingen van je website.

Standaard tags

Wix voegt standaard SEO-instellingen toe aan elk van je producten zodat zoekmachines en sociale netwerken ze correct kunnen tonen aan potentiële klanten. Je kunt deze geavanceerde instellingen echter altijd aanpassen aan je behoeften.

Canonical URL's bewerken

Er kunnen dubbele versies van dezelfde pagina zijn als je trackingparameters toepast op het einde van de URL, of als de ene versie van de URL 'www' bevat en de andere niet.
De canonical URL is een metatag die de primaire URL van een bepaalde pagina definieert. Als er meerdere versies van de URL van je pagina zijn, vertelt deze metatag zoekmachines welke versie ze moeten indexeren en aan potentiële websitebezoekers moeten tonen.
Wix maakt automatisch een standaard canonical URL voor al je pagina's, maar je kunt deze eenvoudig aanpassen op het Geavanceerd-tabblad.
Om de canonical URL naar de standaardwaarde te herstellen:
Verwijder alle tekst in het canonical URL-tekstvak en druk vervolgens op je toetsenbord op Enter. Lees meer

Extra metatags toevoegen

Wix voegt automatisch alle vereiste metatags toe aan je producten op basis van algemene SEO-best practices. Je kunt je eigen extra metatags aan de code toevoegen als deze nog niet zijn toegevoegd als onderdeel van de standaard tags.