Wix Stores: Geautomatiseerde e-mails naar klanten sturen

Leestijd 3 minuten
Beheer je bedrijf efficiënter met Wix Automations. Kies uit een verscheidenheid aan geautomatiseerde e-mails om aan jouw behoeften te voldoen. Sommige zijn speciaal ontworpen om met Wix Stores te werken.
Deze automatiseringen zijn al klaar voor gebruik. Selecteer degene die je wilt gebruiken en klik op Activeren of pas de timing, afbeeldingen, tekst en meer aan om het te personaliseren.
In dit artikel lees je meer over enkele geautomatiseerde e-mailopties van Wix Stores:

Stuur een e-mail wanneer een klant een winkelwagen verlaat

Een goede manier om de verkoop onder klanten die twijfelen te stimuleren, is door ze een e-mail te sturen nadat ze je webshop hebben verlaten met items in hun winkelwagen. De e-mail toont automatisch een van de items die ze hebben achtergelaten.  Lees meer over e-mails over verlaten winkelwagens.
Screenshot van een automatisering voor een verlaten winkelwagen
Om aan de slag te gaan, klik je op +Nieuwe automatisering en selecteer je E-mail bezoekers om hun verlaten winkelwagens te herstellen.
Screenshot van het selectiescherm voor een nieuwe automatisering

Nodig klanten terug uit na een aankoop

Creëer een band door je klanten een geautomatiseerd bericht te sturen nadat ze een aankoop hebben voltooid. Dit is een goede kans om ze meer te vertellen over je andere producten of aanbiedingen.
Houd er rekening mee dat deze e-mail wordt verzonden naast de bevestigingsmail die elke klant ontvangt na het plaatsen van een bestelling. Standaard is de timing ingesteld op 30 dagen nadat de eerste bestelling is geplaatst.
Om aan de slag te gaan, klik je op +Nieuwe automatisering, selecteer je Online meer verkopen en klik je vervolgens op Nodig klanten opnieuw uit via e-mail.
Screenshot van het selectiescherm voor een nieuwe automatisering

Vraag klanten om hun feedback

Wil je weten wat werkt in je webshop en wat niet? Vraag het aan je klanten.
Screenshot van een automatisering die klanten om feedback vraagt
Om aan de slag te gaan, klik je op +Nieuwe automatisering, selecteer je Interactie met klanten en klik je vervolgens op Ontvang feedback van klanten.
Screenshot van het selectiescherm voor een nieuwe automatisering