Wix Stores: Automatische kortingen aanmaken

Leestijd 10 minuten
Creëer automatische kortingen zodat klanten prijsverminderingen krijgen zonder een couponcode in te voeren. Wanneer klanten producten kopen die in aanmerking komen voor kortingen, verschijnen ze automatisch.
In dit artikel lees je hoe je:

Standaard automatische kortingen maken

Creëer een automatische korting die van toepassing is op al je producten, een categorie of specifieke producten die jij kiest. Je bepaalt zelf wat de korting is en wanneer deze toegepast kan worden.

Om automatische kortingen aan te maken:

1. Ga naar Automatische kortingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Korting aanmaken.
  3. Selecteer Standaardkorting en klik op Doorgaan.
    Tip: Het Type korting is vooraf geselecteerd.
  4. Voer de naam van de korting in.
    Tip: Klanten zien deze naam tijdens het afrekenen.
  5. Selecteer waarop deze korting van toepassing is.
    • Alle producten: De korting geldt voor elk product dat een klant koopt (oftewel, de korting geldt voor meerdere producten in dezelfde bestelling).
    • Specifieke producten: Klik om een of meer producten te selecteren waarop de korting kan worden toegepast.
    • Specifieke categorieën: Klik om een of meer categorieën te selecteren waarop de korting kan worden toegepast.
  6. (Optioneel) Maak minimumvereisten voor de korting die je kunt toepassen:
    • Minimale hoeveelheid (bijvoorbeeld: koop 3 hoeden krijg € 10,– korting):
      1. Schakel het Minimale hoeveelheid artikelen-selectievakje in.
      2. Voer het aantal artikelen in.
    • Minimumbedrag (bijvoorbeeld: geef € 50,– uit aan hoeden en krijg € 10,– korting):
      1. Schakel het Minimaal bestelsubtotaal-selectievakje in.
      2. Voer het minimumbedrag in.
  7. Selecteer het type korting uit de Welke korting wil je geven?-dropdown en voer het gewenste percentage, bedrag of prijs in.
    Let op: Als je een Kortingsbedrag aanbiedt (bijvoorbeeld 10 euro korting), wordt het toegepast op elk relevant item in een bestelling.
  8. Selecteer de datum en het tijdstip waarop de korting ingaat.
  9. (Optioneel) Selecteer de data waarop de korting eindigt:
    Let op: Standaard begint de korting onmiddellijk en heeft deze geen einde.
    1. Selecteer het Stel een einddatum en -tijd in-selectievakje.
    2. Selecteer de datum en tijd waarop de korting eindigt.
  10. Selecteer waar klanten de naam en details van de verkoop zien:
  11. Klik op Opslaan.
Let op:
Soms is het niet mogelijk om de kortingsprijs naast de kortingsnaam weer te geven. Dit kan gebeuren wanneer de klant nog geen productoptie heeft geselecteerd of wanneer het nog niet bekend is of de klant aan je minimumvereiste zal voldoen door extra producten toe te voegen. Lees meer

'X kopen, Y krijgen'-kortingen maken

Beloon klanten voor hun aankopen door iets gratis of tegen een gereduceerd tarief aan te bieden bij bepaalde aankopen. Je kunt bijvoorbeeld een automatische 'Koop 1 T-shirt, krijg 1 T-shirt met 50% korting'-korting maken. Klanten die 2 t-shirts aan de winkelwagen toevoegen, krijgen automatisch 50% korting op het goedkoopste t-shirt.
Screenshot die laat zien hoe een automatische kortingsnaam wordt weergegeven in een galerij op een live website

Om 'X kopen, Y krijgen'-kortingen te maken:

1. Ga naar Automatische kortingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Korting aanmaken.
  3. Selecteer X kopen, Y krijgenen klik op Doorgaan.
    Tip: Het Type korting is vooraf geselecteerd.
  4. Voer de kortingsnaam in.
    Tip: Klanten zien deze naam tijdens het afrekenen
  5. Selecteer welke artikelen klanten moeten kopen om de korting te krijgen:
    • Alle producten: Alle producten tellen mee voor de korting (bijvoorbeeld Koop 2 winkelitems, krijg Y).
    • Specifieke producten: Selecteer de product(en) die meetellen voor de korting (bijvoorbeeld Koop 2 Omega gestreepte t-shirts, krijg Y).
    • Specifieke categorieën: Selecteer een of meer categorieën waarvan de producten meetellen voor de korting (koop 2 t-shirts, krijg Y).
  6. Selecteer de kortingsvoorwaarden:
    • Minimale hoeveelheid (bijvoorbeeld: koop 2 t-shirts om de korting te krijgen):
      1. Selecteer Koop een minimumaantal geschikte items.
      2. Voer het aantal artikelen in.
    • Minimumbedrag (bijvoorbeeld: € 50,– uitgeven aan t-shirts om de korting te krijgen):
      1. Selecteer Besteed een minimumbedrag aan geschikte items.
      2. Voer het minimumbedrag in.
  7. Selecteer welke items klanten krijgen in de Welke items?-dropdown:
    • Alle producten: De korting is van toepassing op alle producten (bijvoorbeeld Koop X, krijg een winkelitem met korting).
    • Specifieke producten: Selecteer de producten die klanten kunnen krijgen (bijvoorbeeld: X kopen, krijg een Omega-hoed voor € 5,–).
    • Specifieke categorieën: Selecteer een of meer categorieën waarop de korting van toepassing is (bijvoorbeeld: Koop X, krijg een hoed voor € 5–).
  8. Selecteer een optie uit het Wat is de korting? -dropdown.
  9. (Optioneel) Stel het maximum aantal keren in dat een klant deze korting per bestelling kan gebruiken:
    1. Schakel het Beperk het aantal keren dat het per bestelling kan worden gebruikt -selectievakje in.
    2. Voer het nummer in.
  10. Selecteer de datum en het tijdstip waarop de korting ingaat.
  11. (Optioneel) Selecteer de data waarop de korting eindigt:
    Let op: Standaard begint de korting onmiddellijk en heeft deze geen einde.
    1. Selecteer het Stel een einddatum en -tijd in-selectievakje.
    2. Selecteer de datum en tijd waarop de korting eindigt.
  12. Selecteer waar klanten de naam en details van de uitverkoop zien:
    Let op: De naam van de uitverkoop verschijnt altijd op de productpagina en -galerijen, maar de details verschijnen mogelijk niet. Lees meer
  13. Klik op Opslaan.

Kortingen handmatig in- en uitschakelen

Wanneer je automatische kortingen maakt, stel je een begintijd in en optioneel een eindtijd. Je kunt deze tijden overschrijven door een korting op elk gewenst moment handmatig in of uit te schakelen.
Ga simpelweg naar Automatische kortingen op het dashboard van je website en klik op de schakelaar naast de relevante korting.
Screenshot van de automatische kortingslijst op het dashboard met de aan/uit-schakelaar omlijnd

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie over automatische kortingen.