Wix Specialisten: Mensen uitnodigen om lid te worden van je team

Leestijd 3 minuten
Nodig mensen uit om lid te worden van je team om samen te werken aan websites in je account. Wanneer je teamleden uitnodigt, wijs je ze rollen toe die bepalen welke acties ze mogen ondernemen. Je kunt de rollen van je teamleden op elk gewenst moment bewerken of verwijderen.
Zodra een teamlid je uitnodiging accepteert, moeten ze zich aanmelden voor een nieuw Wix-account. Wanneer teamleden inloggen op hun teamaccounts, hebben zij toegang tot websites en mappen waartoe je hen toegang hebt verleend. Je kunt de toegang van teamleden altijd tot specifieke sites beperken.
Let op:
Wanneer ze zich aanmelden voor een nieuw account om lid te worden van je team, moeten je teamleden een e-mailadres gebruiken dat momenteel niet wordt gebruikt om in te loggen op een Wix-account.
Belangrijk:
Je moet een Wix Specialist worden om anderen uit te nodigen om lid te worden van je Team-account.

Om mensen uit te nodigen om lid te worden van je team:

1. Log in op je Wix-account en klik bovenaan op Specialistendashboard.
  2. Klik links op het Instellingen-tabblad.
  3. Klik rechtsboven op + Mensen uitnodigen.
  4. Vul de e-mailadressen van je teamleden in.
    Let op: Scheid elk e-mailadres met een komma (,) om meerdere mensen uit te nodigen.
  5. Selecteer de rollen die je aan je teamleden wilt toewijzen.
    • Aangepaste rollen: Kan de acties uitvoeren die je hebt opgegeven toen je de aangepaste rol aanmaakte.
    • Algemene rollen:
      • Accountbeheerder (mede-eigenaar): Heeft toegang tot het volledige account, inclusief facturering, domeinen en het uitnodigen van mensen, maar kan het account niet sluiten. Ze hebben ook volledige toegang tot een Wix Payments-account. Dit omvat toegang tot persoonlijke informatie, belastingdocumenten en bankgegevens.
      • Websitebeheer: Kan websites beheren en bewerken, inclusief instellingen, apps en medewerkers, maar kan geen betaalinformatie bewerken, websites verwijderen of dupliceren.
      • Webdesigner: Kan websites bewerken, instellingen en apps beheren, maar heeft geen toegang tot Inbox, contacten en andere gevoelige informatie.
      • Backofficemanager: Heeft toegang tot het dashboard om website-instellingen en apps te beheren, maar kan geen websites bewerken.
    • Factureringsrollen:
      • Factuurbeheerder: Kan aankopen doen, abonnementen beheren, betaalmethoden toevoegen en domeinen koppelen.
      • Domeinbeheerder: Kan domeinen koppelen en beheren, maar geen aankopen doen.
    • Blogrollen:
      • Blogeditor: Kan het blog volledig beheren, maar andere delen van je account niet.
      • Blogschrijver: Kan blogberichten schrijven, maar kan geen categorieën maken of beheren.
    • Betalingsrollen:
      • Betaalbeheerder: Heeft volledige toegang om een Wix Payments-account te beheren en om externe betaalproviders te koppelen. Dit omvat toegang tot persoonlijke informatie, belastingdocumenten en bankgegevens. Ze kunnen je website niet bewerken, verwijderen of dupliceren.
      • Financieel manager: Kan tegoeden in het account beheren en betalingen, uitbetalingen en vereffeningsrapporten bekijken in Wix Payments.Ze kunnen ook terugbetalingen uitvoeren en terugvorderingen betwisten.Ze kunnen je website niet bewerken, verwijderen of dupliceren.
      • Manager betaalopties: Kan betaalmethoden koppelen en beheren onder Wix Payments, evenals externe betaalproviders.Ze kunnen je website niet bewerken, verwijderen of dupliceren.
      • Betaalmanager: Kan klantbetalingen bekijken en beheren, maar kan geen website bewerken, verwijderen of dupliceren.
Tips:
screenshot machtigingen bekijken
  1. Klik op Uitnodiging versturen.
Let op:
  • Om een uitnodiging opnieuw te versturen: Klik op het Meer weergeven-pictogramnaast een teamlid en selecteer Uitnodiging opnieuw versturen.
  • Om een uitnodigingslink te krijgen: Klik op het Meer weergeven-pictogramnaast een teamlid en selecteer Uitnodigingslink krijgen.
  • Om een teamlid te verwijderen: Klik op het Meer weergeven-pictogramnaast een teamlid en selecteer Verwijderen uit team.