Wix Specialisten: De toegang van teamleden beperken tot specifieke websites

Leestijd 7 minuten
Standaard hebben teamleden in je Team-account toegang tot alle websites in je account. Als accounteigenaar kun je kiezen tot welke websites en mappen elk van je teamleden toegang heeft. Wanneer teamleden inloggen op hun Team-account, zien ze alleen websites waar je hen toegang toe hebt verleend.
Let op:
Teamleden met toegang tot websites die zich in mappen bevinden, zien de mappen in hun accounts. Ze zien echter alleen websites waartoe ze toegang hebben in de mappen.
Belangrijk:
  • Je moet een Wix Specialist worden om anderen uit te nodigen om lid te worden van je Team-account.
  • Alleen accounteigenaren en accountbeheerders (mede-eigenaren) kunnen teamleden uitnodigen en hun rollen bewerken.

Lees hoe je de toegang tot specifieke websites kunt beperken:

Toegang tot websites beperken bij het uitnodigen van nieuwe teamleden

Voordat je een uitnodiging naar nieuwe teamleden stuurt, moet je kiezen tot welke websites ze toegang hebben.
Let op:
Wanneer een teamlid je uitnodiging accepteert, moeten ze zich aanmelden voor een nieuw Wix-account met een e-mailadres dat momenteel niet is gebruikt om in te loggen op een Wix-account. Lees meer

Om toegang tot websites te beperken bij het uitnodigen van nieuwe teamleden:

1. Log in op je Wix-account en klik bovenaan op Specialistendashboard.
  2. Klik links op het Instellingen-tabblad om toegang te krijgen tot het Team-tabblad.
  3. Klik rechtsboven op + Mensen uitnodigen.
  4. Vul de e-mailadressen van je teamleden in.
    Let op: Scheid elk e-mailadres met een komma (,) om meerdere mensen uit te nodigen.
  5. Selecteer de rollen die je aan je teamleden wilt toewijzen.
6. Scrol omlaag en klik op Specifieke websites of mappen in het Websitetoegang geven-gedeelte.
opties voor websitetoegang,
7. Klik op het selectievakje naast de websites en mappen waartoe je teamleden toegang moeten hebben.
Let op:
Om toegang te verlenen tot specifieke websites binnen een map, klik je op de map en vervolgens op het selectievakje naast de relevante websites.
websites en mappen,
8.  Klik op Selecteren.
9. (Optioneel) Wijs teamleden een andere rol toe voor verschillende websites:
10. Klik op Uitnodiging versturen.
Let op:
  • Om een uitnodiging opnieuw te versturen: Klik op het Meer weergeven-pictogramnaast een teamlid en selecteer Uitnodiging opnieuw versturen.
  • Om een uitnodigingslink te krijgen: Klik op het Meer weergeven-pictogramnaast een teamlid en selecteer Uitnodigingslink krijgen.
  • Om een teamlid te verwijderen: Klik op het Meer weergeven-pictogramnaast een teamlid en selecteer Verwijderen uit team.

Toegang tot websites beperken voor bestaande teamleden

Je kunt op elk moment de toegang van een bestaand teamlid tot websites en mappen in je Team-account beperken.

Om de toegang van een bestaand teamlid te beperken:

1. Log in op je Wix-account en klik bovenaan op Specialistendashboard.
  2. Klik links op het Instellingen-tabblad om toegang te krijgen tot het Team-tabblad.
  3. Klik op het Meer weergeven-pictogramnaast het betreffende teamlid en selecteer Rol wijzigen.
rolknop wijzigen,
  1. Scrol omlaag en klik op Specifieke websites of mappen in het Websitetoegang geven-gedeelte.
websites en mappen,
Let op:
Teamleden met de Accountbeheerder (mede-eigenaar) of Factureringsrollen kunnen alleen worden toegewezen aan alle websites en mappen. Lees meer
  1. Klik op het selectievakje naast de websites en mappen waartoe je teamleden toegang moeten hebben.
Let op:
Om toegang te verlenen tot specifieke websites binnen een map, klik je op de map en vervolgens op het selectievakje naast de relevante websites.
websites en mappen geselecteerd weergegeven,
  1. Klik op Selecteren
Let op:
Om de toegang tot een specifieke website of map te verwijderen, wijs je de website of map aan en klik je rechts op Verwijderen.
  1. (Optioneel) Wijs teamleden een andere rol toe voor verschillende websites:
8. Klik op Opslaan.
Tips:
  • Je kunt zien tot welke websites elk teamlid toegang heeft door hun rol aan te wijzen op het Team-tabblad.
  • Wijs op de Mijn websites-pagina het Mensen-pictogram onderaan de relevante website aan om te zien wie er toegang toe heeft en wat hun rollen zijn:
    • Teamleden met toegang tot de website worden weergegeven op het tabblad Accountteam-tabblad.
    • Mensen die je hebt uitgenodigd om samen te werken op de website maar die geen deel uitmaken van je team, worden weergegeven op het Websiteteam-tabblad.

Let op: De naam van je Team-account verschijnt ook op het Websiteteam-tabblad met eronder 'Team'.