Wix Mobiele Apps: De verkoop van digitale goederen en diensten is niet beschikbaar voor iOS-leden in de leden-apps

Leestijd 2 minuten
Vanwege het in-app-aankoopbeleid van Apple kunnen leden die iOS-apparaten gebruiken geen online goederen en diensten kopen via de Wix Leden-apps (Spaces by Wix, Fit by Wix en Dine by Wix). In plaats daarvan worden ze aangemoedigd om jou (de bedrijfseigenaar) een bericht te sturen om te praten over het product of de dienst waarin ze geïnteresseerd zijn.
Belangrijk:
Dit beleid is alleen van invloed op online goederen en diensten in de mobiele apps, niet op de verkoop van fysieke producten of diensten.

In dit artikel:

Over Apple's beleid

Apple's in-app aankoopbeleid beperkt op welke wijze je online goederen en diensten kunt verkopen aan klanten met iOS-apparaten. Als je online producten verkoopt die in de leden-apps worden verbruikt, heeft deze update gevolgen voor jou.
Enkele voorbeelden van online goederen en diensten die Apple niet toestaat om vanuit de app te kopen, zijn onder andere:
  • Online programma's/lessen (via Zoom, etc.)
  • Het kopen/huren van video's die in de app wordt gebruikt
  • Prijzen voor online abonnementen
  • Digitale downloads
Let op:
Het beleid wijst aankopen van persoonlijke lessen, 1:1-sessies niet af.
Lees meer over het beleid van Apple.

Hoe iOS-leden contact met je opnemen over digitale goederen en diensten

Als een lid dat een iOS-apparaat gebruikt met je wil praten over een digitaal product of een digitale dienst die je aanbiedt, wordt hij of zij doorverwezen naar een bericht in de inbox waar hij of zij om meer informatie kan vragen en kun jij (de bedrijfseigenaar) beslissen hoe verder te gaan.

De nieuwe inbox-flow:

1. Leden bladeren door je digitale goederen of diensten op hun leden-app. Om met je te communiceren, tikken ze op de relevante CTA (call-to-action). Afhankelijk van de app zal de CTA iets zeggen als 'Deelnemen aan het programma' of 'Abonnement aanschaffen'.
    Let op: Leden kunnen op dit moment geen prijzen voor je online goederen en diensten bekijken.
  1. Er verschijnt een bericht waarin wordt uitgelegd dat online betalingen momenteel niet beschikbaar zijn. Leden kunnen op Bericht verzenden tikken om met je te chatten over het digitale product of de dienst waarin ze geïnteresseerd zijn.
  1. Leden worden naar hun inbox geleid en zien een vooraf ingevuld bericht. Ze kunnen de inhoud bewerken en op Verzenden tikken om het bericht naar het bedrijf (naar jou) te sturen.
  2. Je ontvangt een Inbox-melding in de Wix Owner-app. Je kunt het nieuwe bericht bekijken en beslissen hoe je verder wilt gaan. Het is de verantwoordelijkheid van de website-eigenaar (jij) om vanaf dit punt de communicatie verder af te handelen.
Tip
Je kunt opgeslagen antwoorden gebruiken om je leden snel te antwoorden voor elke dienst die je aanbiedt met vooraf geschreven antwoorden. Lees meer