Wix Owner-app: Berichten versturen vanuit je inbox

Leestijd 5 minuten
Bekijk en beantwoord al je gesprekken op één plek. Stuur chat-, e-mail-, sms- en Facebook-berichten vanuit Wix Inbox met de Wix Owner-app. Schakel tussen kanalen om met je contacten te praten via hun voorkeursmethode en bied meer door coupons, bestanden of afbeeldingsbijlagen te delen.
In dit artikel lees je meer over:

Berichten verzenden vanuit Wix Inbox

Communiceer met je contacten via hun voorkeurskanaal om direct op berichten te reageren en updates te delen.

Om een bericht te sturen:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Inbox.
  3. Tik op het relevante contact dat je een bericht wilt sturen.
  4. Tik op de kanalen-dropdown en selecteer hoe je je bericht wilt verzenden:
    • Chat: Stuur een chatbericht naar leden. Om deze optie te gebruiken, moet je de Wix Chat-app op je website hebben.
    • E-mail: Stuur een e-mail naar leden wiens e-mailadressen zijn opgeslagen in je lijst met contactpersonen.
    • Sms: Het sms-kanaal is beschikbaar wanneer je een zakelijk telefoonnummer aanschaft en het nummer van het lid is opgeslagen in je contactenlijst (alleen beschikbaar in Canada, het VK en de VS).
      Let op: Je kunt geen sms verzenden zonder een contact op te slaan.
    • Facebook: Bekijk en beantwoord Facebook-berichten vanuit je inbox.Dit kanaal is alleen beschikbaar voor je klanten die je contactpersoon zijn geworden door hun Facebook-pagina op je website te synchroniseren.
Screenshot van berichtkanaalopties.
Tip:
Broadcast-berichten zijn beschikbaar om meerdere contacten tegelijk te contacteren. Lees meer over broadcastberichten verzenden via de Wix Owner-app
Belangrijk:
Als je klant niet binnen 24 uur na het verzenden van je Facebook-bericht reageert, verloopt de Facebook-sessie. Lees meer over het Facebook-berichtenbeleid

Bijlagen met berichten verzenden

Stuur meerdere bijlagen om je inboxcommunicatie scherp te houden en je klanten een complete klantervaring te geven.

Om bijlagen te versturen:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Inbox.
  3. Voer een van de volgende handelingen uit om het relevante gesprek te vinden:
    • Tik op het relevante contact dat je een bericht wilt sturen.
    • Klik rechtsboven op het Samenstellen-pictogramen selecteer een contact.
  4. Kies uit de volgende opties:
    • Tik op Opgeslagen antwoordenen kies uit een vooraf opgeslagen antwoord (bijvoorbeeld over verzendgegevens, retourbeleid, enzovoort).
      Tip: Tik op Nieuw antwoord toevoegen om een nieuw antwoord te maken.
    • Tik op het Media uploaden-pictogramen:
      1. Neem een foto: Tik op Een foto maken om media rechtstreeks vanaf de camera van je apparaat toe te voegen.
      2. Kies een bestaand bestand: Tik op Kies bestaand bestand om een mediabestand te selecteren dat je vanaf je apparaat wilt toevoegen.
      3. Uit Media Manager selecteren: Tik op Uit Media Manager om te kiezen uit geüploade media.
    • Tik op Verstuur een itemen:
      1. Foto's verzenden: Tik op het Foto's-pictogramom een foto in de chat te delen.
      2. Verstuur opgeslagen antwoorden: Tik op Opgeslagen antwoordenom een opgeslagen of nieuw antwoord in de chat te delen.
      3. Verstuur producten: Tik op Producten om een product dat op voorraad is te delen in de chat.
      4. Verstuur coupons: Tik op Couponsom kortingen en aanbiedingen in de chat te delen.
      5. Verstuur diensten: Tik op Dienstenom een dienst (online programma) te delen in de chat.
      6. Ontvang betaling: Tik op Betaling ontvangenom een betaalverzoek te sturen in de chat.
        Let op: Je hebt een gekoppelde betaalmethode nodig om via chat een betaalverzoek te doen.Lees hoe je een betaalmethode aan je website koppelt.
  5. Tik op Verzenden
Belangrijk:
Als je items aan je bericht hebt toegevoegd en besluit om van kanaal te wisselen (bijvoorbeeld van e-mail naar chat), raak je de bijgevoegde items kwijt en moet je ze opnieuw uploaden.
Bijlagen verzonden via e-mail:
  • Producten, diensten en coupons worden omgezet in een link.
  • Coupons worden omgezet in tekst.
  • Eenmaal geselecteerd, blijven bestanden en afbeeldingen in de 'weergavemodus' en worden ze alleen verzonden als je op E-mail verzenden klikt.