Wix Ledenapps: App-elementen beheren

Leestijd 9 minuten
Elk scherm van je leden-apps (bijvoorbeeld: Spaces by Wix-app, Wix Branded-app) bevat verschillende elementen, vergelijkbaar met de elementen op je websitepagina's. Je kunt de elementen kiezen die het meest relevant zijn voor jouw bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld een Dienst-element toevoegen om een lijst van al je diensten weer te geven en leden deze te laten boeken.

Nadat je de elementen hebt toegevoegd, rangschik je ze waar leden ze duidelijk kunnen zien en ermee kunnen communiceren. Je kunt ook selecteren op welk scherm je het element wilt laten verschijnen of een element dat je niet langer nodig hebt verwijderen.
Een screenshot van de Spaces-app met het element Diensten toegevoegd aan het scherm.
In dit artikel lees je hoe je:

Een element toevoegen aan je leden-apps

Voeg een element toe dat bij je bedrijf past en pas het aan je behoeften aan. Elementen zijn per categorie geordend, zodat je het gewenste element snel kunt vinden. Als je bijvoorbeeld een webshop hebt en een galerij van al je producten wilt toevoegen, kun je het productgalerij-element toevoegen. Selecteer het element en plaats het vervolgens rechtstreeks op het scherm waar je het wilt weergeven.
Dashboard
Owner-app
Studio-app
  1. Ga naar Mobiele app op het dashboard van je website.
  2. Selecteer het relevante tabblad (bijvoorbeeld Spaces by Wix-app, Je eigen mobiele app).
  3. Klik op App bewerken
  4. Klik bovenaan op de Scherm-dropdown en selecteer het relevante scherm.
Een screenshot met de dropdown om een scherm te selecteren dat je aan een element op je dashboard wilt toevoegen.
  1. Klik links op Elementen
  2. Selecteer een categorie onder Elementen toevoegen (bijvoorbeeld: Basisitems, Webshop, Boekingen)
  3. Kies het element dat je aan je scherm wilt toevoegen.
Een screenshot met het productgalerij-element voor je app op het dashboard.

Elementen in je leden-apps opnieuw ordenen

Stel je scherm in door de belangrijkste elementen voor je leden bovenaan het scherm te plaatsen. Je kunt de volgorde aanpassen door ze naar behoefte omhoog of omlaag te verplaatsen op het scherm.
Dashboard
Owner-app
Studio-app
  1. Ga naar Mobiele app op het dashboard van je website en selecteer de app die je wilt aanpassen (Spaces by Wix of Branded App by Wix).
  2. Klik op App bewerken
  3. Klik bovenaan op de Scherm-dropdown en kies het relevante scherm.
  4. Klik op het element dat je opnieuw wilt ordenen.
  5. Kies wat je wilt doen:
    • Klik op het Omhoog-pictogramom het element omhoog te verplaatsen.
    • Klik op het Omlaag-pictogramom het element omlaag te verplaatsen.
Een screenshot die laat zien hoe je je element omhoog en omlaag kunt verplaatsen op je dashboard.

Een element verwijderen

Als je een element niet langer in je leden-app wilt of nodig hebt, verwijder het dan rechtstreeks van het scherm. Je kunt hetzelfde element later opnieuw toevoegen, maar eventuele aanpassingen die je aan het element hebt aangebracht, kunnen niet worden hersteld.
Dashboard
Owner-app
Studio-app
  1. Ga naar Mobiele app op het dashboard van je website en selecteer de app die je wilt aanpassen (Spaces by Wix of Branded App by Wix).
  2. Klik op App bewerken
  3. Klik bovenaan op de Scherm-dropdown en kies het relevante scherm.
  4. Klik op het element dat je wilt verwijderen.
  5. Klik op het Verwijderen-pictogram.
Een screenshot die laat zien hoe je je element van je scherm op je dashboard kunt verwijderen.
  1. Klik op Verwijderen om te bevestigen.

Veelgestelde vragen

Klik hieronder om meer te lezen over het beheren van je app-elementen.