Wix Inbox: Instellingen beheren

Leestijd 3 minuten
Stel je Wix Inbox-voorkeuren in om aan jouw exacte zakelijke behoeften te voldoen. Ga naar Inbox-instellingen om een aangepast profiel te maken met je naam en afbeelding, e-mails te verzenden vanaf je eigen adres, en meer.
In dit artikel lees je meer over het beheren van deze instellingen:

Kanalen

Wix Inbox stroomlijnt de manier waarop je met klanten communiceert. Integreer Wix Inbox met verschillende platforms om al je berichten vanaf één plek te bekijken en te beantwoorden. Dit omvat kanalen zoals je Facebook-bedrijfspagina en WhatsApp Business-account, maar ook Wix Forms-inzendingen en Wix Chat.

Om kanalen aan Wix Inbox te koppelen:

1. Ga naar Inbox op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op de Instellingen-dropdown.
  3. Klik op Kanalen.
  4. Integreer Wix Inbox met de relevante kanalen:
    • Wix Chat: Zodra je de Wix Chat-app aan je website toevoegt, komen alle nieuwe chatberichten automatisch in je Inbox.
    • Facebook-pagina: Klik op Pagina koppelen om berichten vanuit Wix Inbox te bekijken en te beantwoorden.
    • Instagram Bedrijf: Als je een Instagram-bedrijfsaccount hebt, klik je op Account koppelen om berichten van Wix Inbox te bekijken en te beantwoorden.
    • WhatsApp Business: Klik op Account verbinden om berichten van Wix Inbox te bekijken en te beantwoorden.
    • Zakelijk nummer: Klik op Telefoonnummer kopen om een toegewijd telefoonnummer te krijgen. Je kunt het gebruiken om te bellen en berichten te sturen naar klanten.
      Let op: Zakelijke telefoonnummers zijn alleen beschikbaar voor Wix-gebruikers in de VS, Canada en het VK.
    • Wix Forms: Zodra je de Wix Forms-app aan je website toevoegt, komen alle formulierinzendingen automatisch in je inbox.

E-mail

Bewerk het onderwerp en de afzendernaam van alle e-mails die je vanuit je Wix Inbox verstuurt. Koppel je Gmail-account aan Wix Inbox of koop een zakelijk e-mailadres als je wilt dat de e-mails die je verstuurt, afkomstig zijn van je eigen adres.

Om je e-mailinstellingen te beheren:

1. Ga naar Inbox op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op de Instellingen-dropdown.
  3. Klik op E-mail.
  4. Kies in het Uitgaande e-mailinstellingen-gedeelte wat je wilt aanpassen:
    • Onderwerp: Dit wordt de onderwerpregel van elke e-mail die je verzendt.
    • Afzender-identiteit: Kies wat je wilt laten verschijnen als 'afzender' van elke e-mail die je verstuurt:
      • Profielnaam: De naam van het teamlid dat het bericht heeft verstuurd verschijnt (bijvoorbeeld 'Jan').
      • Bedrijfs- of websitenaam: De naam van je bedrijf/website verschijnt (bijvoorbeeld 'Ava Woonartikelen').
      • Profielnaam + bedrijfs- of websitenaam: Beide verschijnen (bijvoorbeeld 'Jan van Ava Woonartikelen').
    • Afzenderadres: Kies om je Gmail-account aan Wix Inbox te koppelen of koop een zakelijk e-mailadres om je e-mails van je eigen adres te laten komen. Als geen van beide gekoppeld is, worden e-mails verzonden vanaf reply@crm.wix.com.
  5. Klik rechtsboven op Opslaan.

Profiel en team

Je profiel is hoe je verschijnt voor bezoekers wanneer je berichten stuurt via chat en e-mail. Laat je teamleden ook profielen aanmaken, zodat alle communicatie een persoonlijk tintje heeft en je de verantwoordelijkheid voor het reageren op berichten kunt delen.

Om profielen in te stellen:

1. Ga naar Inbox op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op de Instellingen-dropdown.
  3. Klik op Profiel en team.
  4. Kies wat je wilt instellen:

Automatiseringen

Stroomlijn en beheer je workflow om tijd te besparen bij handmatige taken. Je kunt geautomatiseerde e-mails naar je bezoekers sturen, in contact blijven met klanten, je klantrelaties laten groeien en nog veel meer.

Om Wix Inbox-automatiseringen in te stellen:

1. Ga naar Inbox op het dashboard van je website.
  2. Klik rechtsboven op de Instellingen-dropdown.
  3. Klik op Automatiseringen.
  4. Stel voorgestelde automatiseringen in of maak je eigen automatiseringen:
    • Ga naar Automatiseringen: Bekijk je actieve automatiseringen, maak een nieuwe automatisering of kies een van de voorgestelde automatiseringen die aan je zakelijke behoeften voldoen.
    • Creëer er zelf een: Stel je trigger in en kies een actie voor een van de apps die je aan je website hebt toegevoegd.
    • Bekijk meer automatiseringen: Blader door meer voorgestelde automatiseringen.