Wix Groups: Groepen maken en beheren in de Wix Owner-app

Leestijd 15 minuten
Maak en beheer je groepen met de Wix Owner-app om in contact te komen met nieuwe leden en bestaande leden up-to-date te houden. Stel machtigingen in voor leden, nodig anderen uit om je te helpen bij het beheren van de groep, werk de privacy-instellingen van je groep bij en meer.

Door je groep aan te passen, valt deze op en past deze bij je merk. Je kunt het toegangsniveau van groepsleden bepalen, zodat ze met elkaar kunnen communiceren en kunnen deelnemen aan discussies over gedeelde interesses, media kunnen plaatsen en updates kunnen delen.
In dit artikel lees je hoe je:
Voordat je begint:
Als je dat nog niet hebt gedaan, moet je eerst de Groups-app aan je website toevoegen om een groep te maken:
  1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Apps bewerken.
  4. Tik naar Groepen op Toevoegen.

Een groep maken

Maak groepen op basis van de gemeenschappelijke interesses van je leden om hen een plek te geven om te chatten en ideeën te delen.

Als je bijvoorbeeld een yogaleraar bent, kun je een groep maken voor elk van je lessen. Vaste deelnemers kunnen je leden-app downloaden en lid worden van de groep. Je kunt updates over je lessen verzenden, deelnemers met elkaar laten chatten, foto's van de klas verzenden en meer.
Beschikbare groepstemplates en optie voor aangepaste groepen

Om een groep te maken:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Groepen.
  4. Tik op Groep maken.
  5. Kies uit de volgende opties:
3. Tik op Gereed.

Groepsleden beheren

Beheer verzoeken van nieuwe leden en voeg leden toe aan je groep in de Wix Owner-app. Je kunt ook leden uit je groep verwijderen of blokkeren als ze er niet langer deel van hoeven uit te maken.
Groepsdashboard met ledenopties
Let op:
Wanneer je een groepslid verwijdert, zijn ze nog steeds lid van je website.

Om je groepsleden te beheren:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Groepen.
  4. Tik op de relevante groep.
  5. Kies uit de volgende opties:

Groepsdiscussies beheren

Maak posts om gesprekken met je leden te starten. Je kunt een post bovenaan je groep vastzetten, zodat leden het als eerste zien, of het bewerken of verwijderen als je het niet langer nodig hebt.

Je kunt alle aspecten van je groep beheren vanuit de Wix Owner-app, maar het posten naar je groep en het beheren van je posts moet worden gedaan via je leden-app zoals Spaces by Wix, Fit by Wix, of Dine by Wix.
Beschikbare opties bij het maken van een post

Om groepsdiscussies te beheren:

1. Ga naar de betreffende website in de leden-app.
  2. Tik op het Groepen-tabblad.
  3. Tik op de relevante groep.

Groepen aanpassen

Wijzig het uiterlijk van je groepspagina's door je groepsnaam, groepstype en omslagafbeelding bij te werken en kies uit een reeks opties om je groepsinhoud te bewerken.

Je kunt ook een aangepast tabblad maken om leden te helpen bij het zoeken naar de informatie die ze nodig hebben.
Groepsopties aanpassen

Om je groepen aan te passen

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Groepen.
  4. Tik op de groep die je wilt aanpassen.
  5. Kies uit de volgende opties:
7. Tik op Opslaan.
Wat nu?
Voeg elementen toe aan je schermen, zoals de Groepsfeed, zodat leden gemakkelijk posts, media en onderwerpen op één centrale plek kunnen bekijken.
Een screenshot van het Groepsfeed-element in de Wix Owner-app.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie.