Wix Forms: Regels maken voor je formulier

Leestijd 3 minuten
Regels verbeteren de manier waarop je formulierinformatie verzamelt op basis van je bezoekersreacties. De invoer van je bezoeker in één veld in het formulier kan bepalen of een ander veld moet worden getoond, verborgen, verplicht of optioneel is.
Elke regel bevat een voorwaarde en een actie: als je bezoeker een bepaald veld invult of leeg laat (voorwaarde), reageert een ander veld in het formulier dienovereenkomstig (actie). Als je velden hebt met meervoudige selectie, kun je het formulier laten reageren op een specifieke selectie die de bezoeker maakt.
In dit artikel lees je meer over:

Je eerste regel maken

Met regels kun je de ervaring van je gebruikers personaliseren. Pas het formulier aan op basis van gebruikerskeuzes en creëer een interactie op maat voor je bezoekers. Stel bijvoorbeeld een regel in waarbij de selectie van de bezoeker op een specifiek veld bepaalt welk veld vervolgens wordt weergegeven.
Wix Editor
Studio Editor
  1. Klik in de Editor op het formulier.
  2. Klik op Formulierinstellingen.
  3. Klik op het Voorwaarden-tabblad.
  4. Klik op Nieuwe regel toevoegen.
    Let op: Om regels in te schakelen, moet je formulier minimaal twee velden hebben.
  5. Klik op de Dit veld-dropdown onder Als en selecteer een van je velden.
  6. Kies tussen Is: Ingevuld of Is: Niet ingevuld.
  7. Klik op de Dit/deze veld(en)-dropdown onder Dan en kies een voorwaarde die betrekking heeft op dat veld. Elk veld heeft zijn eigen set voorwaarden. Lees meer over het aanpassen van voorwaarden.
  8. Kies onder Is uit Weergegeven, Verborgen, Optioneel of Vereiste uitkomsten.
  9. Klik op Regel opslaan
Wat nu?
Je regel is nu opgeslagen. Publiceer deze wijzigingen om ervoor te zorgen dat de volgende gebruiker die je formulier invult de bijgewerkte regel tegenkomt.

Veelgestelde vragen

Selecteer een vraag voor meer informatie over regels op je website.