Wix Editor: Problemen met galerijen

Leestijd 3 minuten
Galerijen zijn een klassieke manier om afbeeldingen te presenteren en bezoekers aan te moedigen je pagina's te verkennen. Jij of je bezoekers kunnen echter een probleem ondervinden met galerijen op je live website.
Er zijn enkele mogelijke oorzaken van galerijproblemen, waaronder afbeeldingsindeling en galerijtype. Je kunt deze oorzaken uitsluiten en het probleem mogelijk oplossen door de onderstaande stappen te volgen.

Stap 1 | Test op andere apparaten

De problemen die je ondervindt, kunnen lokaal zijn, wat betekent dat ze zich alleen op een bepaald apparaat voordoen. Om lokale problemen uit te sluiten, open je je live website op een ander apparaat om te zien of het probleem zich daar ook voordoet.

Galerijproblemen kunnen worden veroorzaakt door de afbeeldingen die je ernaar uploadt. Controleer je afbeeldingen om er zeker van te zijn dat ze aan de volgende richtlijnen voldoen:
  • De volgende afbeeldingstypen worden ondersteund: JPG, PNG, JPEG, JPE, JFIF, BMP, HEIC, HEIF, TIFF, TIF, WEBP, JPEG 2000 en RAW.
  • Afbeeldingen mogen maximaal 25 MB groot zijn.

Om galerijafbeeldingen te controleren:

1. Open de Media Manager in je Editor.
  2. Klik op Site bestanden.
  3. Klik op de betreffende afbeelding.
  4. Controleer de details onder Bestandsinformatie.
Let op:
We ondersteunen alleen bepaalde formaten van JPEG 2000- en RAW-bestanden. Geanimeerde WEBP-bestanden worden niet ondersteund en worden automatisch teruggezet naar statische afbeeldingen. Lees meer over bestandsrichtlijnen

De galerij die je op je website heeft kan een van onze uitgefaseerde galerijen zijn. Als je een probleem ondervindt met een uitgefaseerde galerij, raden we aan deze te vervangen door een galerij die nog beschikbaar is om toe te voegen vanuit het Toevoegen-paneel.
Let op:
Het is momenteel niet mogelijk om een Editor-galerij te migreren naar een Pro-galerij. Als dit iets is wat je in de toekomst zou willen zien, kun je hier stemmen voor die functie.

Stap 4 | Probeer onze assistent voor probleemoplossing

Als je het probleem nog steeds ondervindt nadat je de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, raden we je aan de technische assistent van Wix te gebruiken. Dit is een interactieve probleemoplosser die je door stappen leidt, zoals het inschakelen van de incognitomodus en het openen van je website in een andere browser. Breng me naar de technische assistent van Wix
Ervaar je nog steeds problemen?
Als de stappen in dit artikel het probleem niet oplossen, kun je contact opnemen met ons ondersteuningsteam dat je graag verder helpt. Zorg ervoor dat je de volgende informatie noemt, zodat we je zo snel mogelijk kunnen helpen:
  • Een beschrijving van het probleem
  • Een screenshot van het probleem
  • De stappen die je al hebt ondernomen om het probleem te proberen op te lossen