Wix Editor: Inklapbare tekst op je mobiele website toevoegen en instellen

Leestijd 6 minuten
Inklapbare tekst kan je helpen informatie op je mobiele website op een beknopte manier weer te geven die bezoekers uitnodigt om meer te lezen. Delen van de tekst worden verborgen en bezoekers kunnen de volledige tekst bekijken door op een knop te klikken die de tekst vergroot, of op een link naar een aparte pagina.
Er zijn twee soorten inklapbare tekst die je op je mobiele website kunt hebben:
  • Inklapbare tekst overgenomen van de desktop-Editor
  • Inklapbare tekst die je toevoegt vanuit het Toevoegen-paneel in de mobiele Editor. Dit is tekst die alleen op mobiel verschijnt en niet op je desktopwebsite.
Niet zeker of het een desktop of mobiel element is?
Mobiele elementen die alleen voor mobiel zijn geven een mobiel-pictogramweer wanneer je erop klikt in de mobiele Editor.
Lees in dit artikel meer over:

Inklapbare tekst van je desktopwebsite aanpassen

Inklapbare tekst die je aan je website toevoegt in de desktop-Editor, wordt automatisch weergegeven op mobiele apparaten. Je kunt de grootte, de indeling en het ontwerp van het tekstvak aanpassen aan je wensen, of het tekstvak volledig van je mobiele website verbergen. Dit heeft geen invloed op hoe het eruit ziet op je desktopwebsite.
Klik hieronder op een optie om te lezen hoe je je inklapbare tekst kunt aanpassen voor mobiel.

Inklapbare tekst voor alleen op mobiel toevoegen

Voeg inklapbare tekst toe vanuit het Toevoegen-paneel in de mobiele Editor. Deze tekstvakken zijn alleen zichtbaar op je mobiele website en geven je volledige controle over de instellingen en inhoud.

Om inklapbare tekst alleen voor op mobiel toe te voegen:

1. Klik links in de mobiele Editor op Toevoegen.
  2. Klik op Tekst.
  3. Klik op Paragrafen.
  4. Scrol omlaag naar Inklapbare tekst.
  5. Klik of sleep het door jou gekozen tekstvak om deze aan je pagina toe te voegen.
Het Toevoegen-paneel in de mobiele Editor. De cursor zweeft over een inklapbare tekst-voorinstelling.

Aanpassen van de indeling en het gedrag van het tekstvak

Nadat je inklapbare tekst hebt toegevoegd voor op mobiel, kies je hoe bezoekers de volledige tekst kunnen zien. Je kunt ook de afstand en uitlijning aanpassen.

Om de indeling van je inklapbare tekstvak aan te passen:

1. Klik in de mobiele Editor op het inklapbare tekstvak.
  2. Klik op het Indeling-pictogram.
  3. Selecteer een optie onder Hoe zien bezoekers meer tekst?:
    • Uitklappen: Bezoekers kunnen op een uitklapknop klikken om de volledige tekst op de pagina te zien en op een andere klikken om de tekst in te klappen.
    • Link: Bezoekers kunnen op een link klikken om de volledige tekst op de relevante pagina te bekijken.
    • Alle tekst tonen: Het volledige tekstgedeelte wordt op je website weergegeven en is niet ingeklapt.
  4. Kies hoeveel regels tekst worden weergegeven in het voorbeeld onder Aantal weergegeven regels.
  5. Selecteer onder Knop uitlijnen of de uitklap-/linkknop links, in het midden of rechts van de tekst moet worden uitgelijnd.
  6. Sleep de schuifregelaar onder Afstand tussen tekst en knop om de ruimte tussen de twee te vergroten of te verkleinen.
Het Indeling-paneel voor inklapbare tekst Het pictogram is gemarkeerd.

Inklapbare tekst bewerken op mobiel

Zodra je hebt gekozen hoe bezoekers de volledige tekst zien, voer je het stukje tekst in het vak in. Je kunt de tekst voor je uitklapknop ook bewerken of de link instellen die je bezoekers naar de volledige tekst leidt.

Om je inklapbare tekst te bewerken:

1. Klik op het tekstvak.
  2. Klik op Tekst wijzigen.
  3. Typ of plak je tekst in het veld onder Tekst bewerken.
  4. Stel je link-/uitbreidingsknoppen in die leiden naar de volledige tekst:
    • Knoppen voor uitklappen/inklappen: Voer de tekst voor de uitklap- en inklapknoppen in de velden in.
    • Link naar volledige tekst: Voer in wat je wilt dat de link zegt en voeg het linktype en de details toe.
  5. (Optioneel) Selecteer de HTML-tag van je tekst in het dropdownmenu onder SEO en toegankelijkheid om het teksttype te definiëren (een kop, alinea, enz.).Lees meer over het definiëren van je tekst
Het instellingenpaneel van het tekstvak. De cursor wijst de optie aan om de tekst die op de inklapknop staat te bewerken.
Let op:
  • Inklapbare tekstvakken kunnen maximaal 120.000 tekens bevatten.
  • De getoonde opties zijn afhankelijk van de manier waarop je de volledige tekst wilt weergeven (een uitklap-/inklapknop, of een linkknop).
En nu?
Pas het ontwerp van je tekst verder aan zodat deze er precies zo uitziet als je wilt. Klik hier om te leren hoe je inklapbare tekst op je mobiele website kunt aanpassen