Wix Doorverwijsprogramma: Een doorverwijsprogramma beheren in de Wix Owner-app

Leestijd 3 minuten
Belangrijk:
Het Wix Doorverwijsprogramma is nog niet voor alle gebruikers beschikbaar.
Beheer je doorverwijsprogramma waar je ook bent met de Wix Owner-app. Je kunt programmagegevens, zoals verwijzingsverkeer, bekijken om de voortgang ervan bij te houden. Je kunt ook aspecten van je programma beheren, waaronder het bijwerken van de beloningen die je doorverwijzende klanten en doorverwezen vrienden aanbiedt.
In dit artikel lees je hoe je:
Let op:
  • Als je je doorverwijsprogramma instelt, gebruik je desktop om naar je dashboard te gaan.
  • Sommige programmabeheeracties, zoals het hernoemen van je programma en het bekijken van leden, zijn alleen mogelijk vanaf een desktop.

Programmagegevens bekijken

Je hebt toegang tot gegevens over drie aspecten van je programmaprestaties:
  • Doorverwezen verkeer: Het aantal mensen dat op een verwijzingslink heeft geklikt en je website heeft bereikt.
  • Conversieratio doorverwijzingen: Het percentage doorverwezen vrienden dat een bestelling heeft geplaatst.
  • Aantal verkopen doorverwijzing: De totale waarde van alle verkopen (in Wix Stores, Wix Bookings, Wix Events en Wix Abonnementen) die zijn gedaan door doorverwezen vrienden. Dit zijn de eerste aankopen van deze klanten en alle volgende aankopen.

Deze gegevens geven de prestaties sinds de lancering van je programma weer. Gebruik het om bij te houden hoe je programma het doet en de beslissingen die je neemt te informeren. Als je bijvoorbeeld vindt dat er te weinig verkeer is, kan het aanbieden van aantrekkelijkere beloningen leiden tot meer click-throughs en verkoop.
Een screenshot van de gegevens van het doorverwijsprogramma, zichtbaar in de Owner-app.

Om je programmagegevens te bekijken:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik onder Marketing op Doorverwijsprogramma.
  4. Bekijk het Gegevens-gedeelte.

Programma beheren

Bekijk en update de manier waarop je programma functioneert: de beloningstrigger, de beloningen die je aanbiedt, en de geautomatiseerde e-mails die je verstuurt. Wanneer je je programma bijwerkt met de Owner-app, worden de programmagegevens bijgewerkt die worden vermeld op de Referral Program-pagina van je website.
Een screenshot van de programmabeheeropties zichtbaar in de Owner-app.
Let op:
  • Als je website slechts één van de apps heeft (Wix Stores, Wix Bookings, Wix Events, Wix Abonnementen) waarop een doorverwijsprogramma is gebaseerd, wordt je beloningstrigger vooraf geselecteerd en kan deze niet worden gewijzigd.
  • Wijzigingen die je aan je beloningen aanbrengt, zijn niet van toepassing op beloningen die al door je klanten zijn ingewisseld.
  • Je klanten kunnen zien hoeveel punten ze hebben verdiend en beloningscoupons inwisselen op hun Mijn beloningen-pagina op je website.

Om je programma te beheren:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik onder Marketing op Doorverwijsprogramma.
  4. Scrol omlaag naar het Programma beheren-gedeelte.
  5. Kies wat je wilt doen: