Wix Donations: Wix Donations toevoegen en instellen

Leestijd 12 minuten
Voeg Wix Donations toe om het voor websitebezoekers gemakkelijk te maken om te doneren aan je goede doel. Maak zoveel donatiecampagnes als je nodig hebt en pas ze allemaal aan je doelen aan.
Screenshot van de donatiepagina op een website voor een dierenasiel met Wix Donations
Let op:

Stap 1 | Voeg Wix Donations toe

Voeg om te beginnen de Wix Donations-app toe aan je website.
Wix Editor
Editor X
Studio Editor
  1. Ga naar je Editor.
  2. Klik links in de Editor op Apps toevoegen.
  3. Zoek naar de Wix Donations-app in de zoekbalk.
  4. Klik op Toevoegen aan website.
Screenshot van de Wix Appmarkt in de Wix Editor, waar Wix Donations wordt toegevoegd
Er wordt een leeg donatieformulier aan je homepage toegevoegd. Houd er rekening mee dat je altijd extra formulieren kunt toevoegen (zie stap 5 hieronder).

Stap 2 | Maak een donatiecampagne

Voor elk type donatie dat je wilt aanvragen, kun je een aparte campagne maken.Als je bijvoorbeeld een dierenasiel runt, kun je een campagne maken voor honden en een aparte campagne voor katten. Je kunt kiezen of ze allemaal dezelfde donatiefrequentie, voorgestelde bedragen, enzovoort hebben.

Om een campagne te maken:

1. Ga naar Wix Donations op het dashboard van je website.
  2. Klik op Campagne maken.
  3. Voer een Campagnenaam in.
    Tip: Deze naam verschijnt op de betaalpagina en in de e-mailbevestiging van je donateur.
  4. (Optioneel) Voer een campagneafbeelding in:
    Tip: De afbeelding verschijnt naast de campagnenaam op de betaalpagina.
    1. Klik op het Afbeelding-pictogram.
    2. Selecteer of upload een afbeelding en klik op Toevoegen aan pagina.
  5. Selecteer de frequentie-opties die je donateurs aanbiedt:
    Tip: Kies uit een of meer van deze opties: eenmalig, wekelijks, maandelijks, jaarlijks.
Screenshot van het deel van het Wix Donatieformulier waar je een frequentie selecteert
  1. Schakel de Stel donateurs bedragen voor waaruit ze kunnen kiezen-schakelaar in of uit.
  2. Als je de schakelaar in stap 6 hebt ingeschakeld, selecteer je de donatiebedragen die je weergeeft:
    1. Typ het eerste bedrag in Voorgestelde bedragen en voeg een komma toe.
    2. (Optioneel) Voeg extra bedragen toe.
  3. (Optioneel) Laat donateurs het bedrag invoeren dat ze willen doneren:
    1. Klik op de Laat donateurs hun eigen bedrag invoeren-schakelaar om deze in te schakelen.
    2. Voer een minimum en maximum donatiebedrag in.
  4. (Optioneel) Schakel de Notities van donateurs-schakelaar in.
    Tip: Je kunt de titel van de notitie wijzigen in stap 4 hieronder.
  5. Klik op Opslaan.

Stap 3 | Geef de campagne weer op je website

Nu je ten minste één campagne hebt, kun je deze op je website weergeven. Je kunt één campagne koppelen aan een donatieformulier.
Tips:
  • Wanneer je Wix Donations toevoegt, wordt er een donatieformulier aan je website toegevoegd. Je kunt het knippen en plakken om het naar een andere websitepagina te verplaatsen.
  • Als je het donatieformulier per ongeluk hebt verwijderd, kun je het opnieuw toevoegen (zie de veelgestelde vragen hieronder).

Om een specifieke campagne weer te geven in een donatieformulier:

1. Klik om het donatieformulier te selecteren in de Editor.
  2. Selecteer welke campagne je wilt weergeven:
    1. Klik op Campagne kiezen.
    2. Selecteer een campagne in de Campagne-dropdown.
Houd er rekening mee dat na het selecteren van een campagne de formuliertitel nog steeds 'Doneer nu' is. Je kunt de naam en beschrijving in de volgende stap bewerken.
Screenshot van een Wix Donations-formulier in de Editor

Stap 4 | Pas het donatieformulier aan

Nu je een campagne hebt gemaakt, kun je deze aanpassen aan je zakelijke behoeften en het ontwerp van je website.

Om het donatieformulier aan te passen:

1. Bewerk de standaard 'Doneer nu'-titel:
    1. Klik in de Editor op het donatieformulier.
    2. Klik op het titelveld.
    3. Klik op Tekst bewerken.
    4. (Optioneel) Voer een nieuwe titel in.
    5. Gebruik de opties voor tekstinstellingen om het lettertype aan te passen.
  2. Voeg een campagnebeschrijving toe:
    1. Klik in de Editor op het donatieformulier.
    2. Klik op het beschrijvingsveld.
    3. Klik op Tekst bewerken.
    4. (Optioneel) Voer een nieuwe beschrijving in.
    5. Gebruik de opties voor tekstinstellingen om het lettertype aan te passen.
  3. (Optioneel) Verberg campagne-elementen:
    1. Klik in de Editor op het donatieformulier.
    2. Selecteer het Elementen-pictogram.
    3. Schakel de selectievakjes uit naast elementen die je wilt verbergen.
Aanpassingsopties voor Wix Donations met elementen omlijnd.
  1. (Optioneel) Selecteer standaard donatie-opties:
    1. Klik om het donatieformulier te selecteren in de Editor.
    2. Selecteer het Instellingen-pictogram.
    3. Kies de frequentie en bedragen die je vooraf wilt selecteren als standaardopties.
Aanpassingsopties voor Wix Donations met instellingen omlijnd.
  1. (Optioneel) Selecteer indelingsopties:
    1. Klik om het donatieformulier te selecteren in de Editor.
    2. Selecteer het Indeling-pictogram.
    3. Sleep de schuifregelaar om de opvulling aan te passen.
Aanpassingsopties voor Wix Donations met indeling omlijnd.
  1. (Optioneel) Selecteer ontwerpopties:
    1. Klik om het donatieformulier te selecteren in de Editor.
    2. Selecteer het Ontwerp-pictogram.
    3. Klik op Achtergrond.
    4. Selecteer ontwerpopties uit de beschikbare aanpassingen.
      Tip: Deze ontwerpopties zijn van invloed op het hele formulier, niet op de elementen in het formulier.
Aanpassingsopties voor Wix Donations met ontwerp omlijnd.
  1. Pas individuele elementen in het formulier aan:
    1. Klik in de Editor op het donatieformulier.
    2. Klik op een element (bijvoorbeeld een frequentie-optie).
    3. Pas het element aan met behulp van de beschikbare opties.
Screenshot van het Wix Donations-formulier in de Editor met het Frequentie-element geselecteerd.
Tip:
Sommige elementen hebben subelementen. Je kunt bijvoorbeeld klikken om een frequentie-optie te selecteren om de achtergrondkleur te bewerken en vervolgens nogmaals klikken om de frequentietekst te selecteren en het lettertype te bewerken.
Screenshot of the Wix Donations form in the Editor with the Frequency Element TText selected.

Stap 5 | Geef meerdere campagnes weer op je website

Als je donaties inzamelt voor meerdere campagnes, moet je meerdere donatieformulieren op je website weergeven: één voor elke campagne.
Als je wilt dat je donatieformulieren er hetzelfde uitzien en dezelfde instellingen hebben, kun je tijd besparen door een formulier dat je al hebt ingesteld te kopiëren en te plakken. Anders kun je helemaal opnieuw beginnen met een nieuw, niet-aangepast formulier.

Om meerdere campagnes op je website weer te geven:

1. Kies het soort formulier dat je wilt toevoegen:

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over Wix Donations.