Wix Chat: Wix Chat verwijderen

Leestijd 4 minuten
Wix Chat is een tool waarmee bezoekers live met je kunnen chatten via een chatbox op je website. Het zit vaak standaard in websitetemplates van Wix, dus het kan op je website staan zonder dat je het doorhebt. Als je niet wilt dat bezoekers de mogelijkheid hebben om met je te chatten, kun je Wix Chat verwijderen.
Het verwijderen van Wix Chat verwijdert alle chatelementen volledig van je website en je apps. Dit omvat pushmeldingen, chatzichtbaarheid, weergave van nieuwe berichten, chatformulier en ledenchat. Je hebt nog steeds toegang tot alle eerdere chats in Wix Inbox.
Weet je niet zeker of je Wix Chat wilt verwijderen? Hou het en zorg dat het werkt voor jou:
Lees in dit artikel meer over:

Wix Chat verwijderen van je website

Om Wix Chat volledig te verwijderen, hoef je alleen maar de chatbox van je website te verwijderen. Chatboxen kunnen verschillende ontwerpen hebben, maar over het algemeen verschijnen ze rechtsonder op je website en zien ze er ongeveer zo uit:
Of zo:
Als je Wix Chat niet kunt vinden, is het mogelijk dat je het hebt ingesteld om alleen op specifieke pagina's te verschijnen. Controleer alle pagina's van je website om te zien of Wix Chat ergens staat.

Om Wix Chat van je website te verwijderen:

1. Selecteer de chatbox in je Editor.
  1. Voer de volgende stappen uit, afhankelijk van de Editor die je gebruikt:
    • Wix Editor: Druk op Delete op je toetsenbord.
    • Editor X: Klik op het Meer acties-pictogram en klik op Chat verwijderen.
  2. Klik op Publiceren om je wijzigingen live te laten gaan.

Problemen met het verwijderen van Wix Chat

Dit zijn de meest voorkomende problemen bij het verwijderen van Wix Chat: