Wix Chat: Het WhatsApp-kanaal aan je chatbox toevoegen

Leestijd 2 minuten
Voeg het WhatsApp-kanaal toe aan je Wix Chat-chatbox zodat bezoekers kunnen kiezen of ze met je willen chatten via de chat van je website of via een WhatsApp-account. Deze flexibiliteit moedigt je bezoekers aan om contact op te nemen en maakt het makkelijker voor ze om het gesprek gaande te houden.
Belangrijk:
Wanneer je WhatsApp toevoegt aan je chatbox, gaan berichten rechtstreeks naar het WhatsApp-account dat gekoppeld is aan het telefoonnummer dat je tijdens de installatie hebt opgegeven. Bezoekers kunnen de naam, het telefoonnummer en de profielfoto van dit WhatsApp-account bekijken.

Om inkomende WhatsApp-berichten in je Wix Inbox te beheren, koppel je je WhatsApp-account aan Wix Inbox.
Voordat je begint:
Zorg ervoor dat je Wix Chat aan je website hebt toegevoegd zodat je het WhatsApp-kanaal kunt toevoegen.

Om het WhatsApp-kanaal aan je chatbox toe te voegen:

1. Ga naar het Kanalen-tabblad in je Chatinstellingen.
  2. Klik op het vinkje naast WhatsApp om bezoekers contact met je te laten opnemen via WhatsApp in je chatbox.
    Let op: Klik op Aan de slag als dit de eerste keer is dat je chatkanalen instelt.
  3. Voer je telefoonnummer in het Je telefoonnummer (met landcode)-veld in. Dit telefoonnummer moet het nummer zijn dat gekoppeld is aan het WhatsApp-account dat je wilt gebruiken.
    Let op: Zorg ervoor dat je je telefoonnummer in volledig internationaal formaat invoert: een plusteken (+) gevolgd door de landcode, de stadscode en het lokale telefoonnummer, bijv. +1 408 XXX XXXX. Vergeet niet de 0's aan het begin van het nummer te verwijderen.
  4. (Optioneel) Voer een infobericht in (bijv. beschikbaarheidstijden) in het WhatsApp info tekst-veld. Dit bericht verschijnt in je chatbox wanneer bezoekers 'WhatsApp' selecteren als hun voorkeurs-chatmethode.
  5. (Optioneel) Voer een standaardbericht in het Vooraf ingevuld bericht-veld in. Bezoekers kunnen dit bericht bewerken of wijzigen voordat ze het naar je sturen.
  6. Klik rechtsboven op Wijzigingen opslaan.
Op zoek naar meer kanalen?
Messenger en telefoongesprekken zullen binnenkort worden toegevoegd als extra chatkanalen. Klik naast het relevante kanaal in het Kanalen-tabblad op E-mailherinnering instellen om een melding te krijgen wanneer het kanaal beschikbaar wordt.