Wix Chat: De chatbox ontwerpen

Leestijd 5 minuten
Zorg ervoor dat je chatbox de stijl en stem van je merk weerspiegelt door de kleuren en tekst aan te passen. Overweeg de plaatsing op je website en op welke pagina's het wordt weergegeven. Maak het gemakkelijk te vinden en moedig bezoekers aan om contact op te nemen. Vanuit je Editor kun je experimenteren met het uiterlijk van je chatbox totdat je de juiste match vindt.

Aanpassen waar en hoe je chatbox wordt weergegeven

Kies op welke pagina's je je chatbox wilt weergeven, waar op die pagina's deze zal verschijnen en hoe nieuwe berichten verschijnen voor bezoekers. Maak je chatbox makkelijk te herkennen om je bedrijf toegankelijker te maken.

Om de weergave van je chatbox aan te passen:

1. Klik in de benedenhoek van de Editor op de chatbox.
  2. Klik op Instellingen.
  1. Klik op het Weergave-tabblad.
  2. Kies wat je wilt aanpassen:

Het uiterlijk van je chatbox ontwerpen

Pas het ontwerp van je chatbox volledig aan je merk aan. Geef bezoekers een samenhangende ervaring door kleuren en lettertypen te kiezen die bij de rest van je website passen. Je kunt ook je logo toevoegen aan de koptekst van de chatbox en de chat tot een minimum beperken voor merkconsistentie.

Om je chatbox te ontwerpen:

1. Klik in de benedenhoek van de Editor op de chatbox.
  2. Klik op Instellingen.
  1. Klik op het Ontwerp-tabblad.
  2. Kies wat je wilt aanpassen:

De tekst die je chatbox weergeeft instellen

Bepaal of je standaardtekst of je typische reactietijd wilt weergeven in je chatbox. Voer de tekst in die je wilt weergeven wanneer de chatbox is geminimaliseerd of je niet beschikbaar bent om te chatten. Geef bezoekers vooraf informatie over hoe ze in contact kunnen komen met je bedrijf.

Om je chatbox-tekst in te stellen:

1. Klik in de benedenhoek van de Editor op de chatbox.
  2. Klik op Instellingen.
  1. Klik op het Tekst-tabblad.
  2. Kies wat je wilt aanpassen:
Volgende stappen:
Je kunt je Wix Chat-instellingen aanpassen zodat dit het beste werkt voor jouw bedrijf.