Wix Bookings: Handmatig boekingen voor klanten inplannen met behulp van de Wix Owner-app

Leestijd 6 minuten
In gesprek met een klant die een dienst wil boeken? Vanuit de Wix Owner-app kun je eenvoudig afspraken boeken voor je klanten of ze toevoegen aan lessen en cursussen.
Lees in dit artikel meer over:

Handmatig een afspraak voor een klant inplannen

Boek klanten in voor afspraken terwijl je onderweg bent, met behulp van de Wix Owner-app. Dit is een ideale manier om klanten de best mogelijke ervaring te bieden wanneer je ze persoonlijk ontmoet of telefonisch met hen spreekt.

Om handmatig een afspraak te boeken voor een klant:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Agenda.
  4. Tik op het Toevoegen-pictogram.
  5. Tik op Afspraak.
  6. Tik om een bestaande klant te selecteren of tik op + Nieuw contact om een nieuwe klant toe te voegen.
  7. Selecteer de betreffende afspraak.
  8. Tik om de Datum voor de afspraak te kiezen.
  9. (Optioneel) Tik op de Herhaalt-dropdown om een terugkerende afspraak te maken:
    1. Kies hoe vaak de afspraak wordt herhaald.
    2. Tik op de Voor-dropdown en selecteer het totale aantal keren dat de afspraak wordt herhaald.
    3. Tik op Selecteren.
  10. Tik op de Locatie-dropdown om te kiezen waar de afspraak plaatsvindt.
Screenshot die laat zien hoe je een periodieke afspraak maakt in de Wix Owner-app.
  1. Tik op de Sessie begint-dropdown om te kiezen hoe laat de afspraak begint.
  2. Tik op de Duur-dropdown om te kiezen hoe lang de sessie duurt.
  3. Tik op de Medewerker-dropdown om te selecteren wie van je medewerkers de leiding heeft over de sessie.
    Let op: Er verschijnt een melding in het geval van planningsconflicten. Je kunt nog steeds doorgaan met het plannen van de afspraak, als je dat wilt. Je kunt ook op Toon vrije tijdvakken tikken om de sessie op een ander tijdstip te regelen.
  4. Tik op de Betaalopties-dropdown om te selecteren hoe je klant voor de sessie zal betalen:
    • Klantabonnement nu gebruiken: Wissel de sessie in vanuit het abonnement of pakket van de klant, zodra je de sessie plant.
    • Gebruik het abonnement van de klant later: Verzilver deze sessie vanuit het abonnement of pakket van de klant op een later tijdstip (uit het Deelnemers beheren-gedeelte van de boekingsagenda of de Bestellingen-pagina).
      Let op: Als je klant nog geen abonnement heeft, kun je op Abonnement verkopen tikken om een abonnement voor hem of haar te kiezen, voordat je verder gaat met het maken van de afspraak. Zorg ervoor dat je de toestemming van de klant krijgt voordat je hem of haar aanmeldt voor een van je abonnementen.
    • Betaling innen: Breng de klant voor deze sessie in rekening of markeer als betaald (vanuit het Deelnemers beheren-gedeelte van de boekingsagenda of de Bestellingen-pagina).
  5. (Optioneel) Schakel Informeer je klant via e-mail in om je klant een e-mail met de details te sturen.
  6. Tik op Boeken

Een afspraak met meerdere diensten inplannen voor een klant

Je kunt ook afspraken met meerdere diensten inplannen voor je klanten. Dit is handig wanneer je diensten aanbiedt die elkaar aanvullen, zoals haar-, nagel- en make-upbehandelingen.
Belangrijk:
Afspraken met meerdere diensten zijn niet beschikbaar voor terugkerende sessies.

Om een afspraak voor meerdere diensten voor je klant in te plannen:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Agenda.
  4. Tik op het Toevoegen-pictogram.
  5. Tik op Afspraak.
  6. Tik om een bestaande klant te selecteren of tik op + Nieuw contact om een nieuwe klant toe te voegen.
  7. Selecteer de betreffende afspraak.
  8. Tik om de afspraakgegevens in te voeren, waaronder: datum, tijd, duur, locatie, medewerker, enzovoort.
  9. Tik op + Nog een dienst toevoegen.
    Let op: Er verschijnt een melding in het geval van planningsconflicten. Je kunt nog steeds doorgaan met het plannen van de afspraak, als je dat wilt. Je kunt ook op Toon vrije tijdvakken tikken om de sessie op een ander tijdstip te regelen.
  10. Tik om de betreffende afspraak te selecteren.
  11. Voer dezelfde gegevens in als in stap 8 hierboven.
  12. Tik op Doorgaan
  13. Herhaal indien nodig en tik op Boeken om naar de betaalpagina te gaan.
Een screenshot die laat zien hoe je meer diensten kunt toevoegen aan een afspraak met meerdere diensten.
  1. Tik om te kiezen wat je wilt doen:

Planningsconflicten bij het handmatig plannen van een afspraak

Bij het handmatig maken van een afspraak voor een klant, kun je planningsconflicten tegenkomen. Dit kan op verschillende manieren gebeuren:
  • Als de medewerker bezet is
  • Het tijdvak is buiten de werktijden van de medewerker
  • De gekozen medewerker verleent de dienst niet
  • De afspraak is alleen voor klanten met een abonnement en de klant heeft op dit moment geen actieve abonnementen
Je kunt het conflict nog steeds overschrijven en de dienst toch boeken. Zorg ervoor dat je je medewerker van tevoren op de hoogte stelt als je ervoor kiest om dit te doen.
Een screenshot met verschillende planningsconflicten bij het maken van een afspraak in de Owner-app.

Handmatig een klant toevoegen aan een les of cursussessie

Voeg klanten toe aan je lessen of cursussen vanaf je telefoon, met behulp van de Wix Owner-app. Dit werkt goed wanneer je klanten persoonlijk ontmoet of online of telefonisch met hen chat. Je kunt namens een klant ook groepsboekingen maken voor lessen en cursussen.

Om handmatig een klant toe te voegen aan een les of cursussessie:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Agenda.
  4. Tik op de relevante les of cursussessie.
  5. Tik op Deelnemers beheren.
  6. Tik rechtsboven op het Deelnemer toevoegen-pictogram.
  7. Selecteer een bestaande klant of tik op + Nieuw contact om een nieuwe klant toe te voegen.
  8. (Optioneel) Maak er een groepsboeking van door het nummer naast Groep van aan te passen.
  9. Selecteer een betaalmethode onder Hoe ga je kosten in rekening brengen bij je klant?:
    • Gebruik het abonnement van de klant: Verzilver de sessie vanuit het abonnement of pakket van de klant, zodra je de sessie plant.
    • Gebruik het abonnement van de klant later: Verzilver deze sessie vanuit het abonnement of pakket van de klant op een later tijdstip (uit het Deelnemers beheren-gedeelte van de boekingsagenda of de Bestellingen-pagina).
    • Betaling later innen: Breng de klant op een later moment voor deze sessie in rekening (uit het Deelnemers beheren-gedeelte van de boekingsagenda of de Bestellingen-pagina).
    • Als betaald markeren: Markeer de sessie als 'Betaald'. Kies deze optie als je klant je contant of ter plaatse betaalt.
      Let op: Je kunt deze actie niet ongedaan maken.
  10. (Optioneel) Schakel Informeer deelnemer via e-mail in om je klant een e-mail met de details te sturen.
  11. Tik op Deelnemer toevoegen
Een screenshot met de betalingsopties bij het boeken van een klant voor een les of cursussessie in de Wix Owner-app.