Wix Bookings: Boekingen beheren in de Wix Owner-app als medewerker

Leestijd 3 minuten
Help je medewerkers hun boekingen en klanten efficiënter te beheren door ze uit te nodigen om de Wix Owner-app te downloaden. Zo kunnen ze onderweg updates maken, rechtstreeks vanaf hun mobiele apparaat.
Voordat medewerkers boekingen kunnen beheren:
In dit artikel lees je hoe boekingsmedewerkers:

Afspraken toevoegen

Medewerkers kunnen namens een klant een sessie boeken voor een door hen geleverde dienst. Dit is handig wanneer de klant via de telefoon of aan het einde van een sessie een boeking maakt met de medewerker. Deel de onderstaande instructies met je medewerkers, zodat ze hun eigen tijd kunnen beheren.

Om een afspraak toe te voegen:

1. Open je Wix Owner-app.
  2. Selecteer een website in het dropdownmenu bovenaan (als je er meer dan één hebt).
  3. Tik onderaan op Beheren.
  4. Tik op Agenda
  5. Tik op het Toevoegen-pictogram .
  6. Tik op Afspraak.
  7. Tik om het bestaande contact te selecteren of tik op Nieuw contact toevoegen.
  8. Voeg de boekingsgegevens toe en sla je wijzigingen op.

Tijd blokkeren

Sta medewerkers toe om tijd voor zichzelf te blokkeren in de kalender, zodat er geen tijd beschikbaar is om te boeken.

Om tijd te blokkeren:

1. Open je Wix Owner-app.
  2. Selecteer een website in het dropdownmenu bovenaan (als je er meer dan één hebt).
  3. Tik onderaan op Beheren.
  4. Tik op Agenda
  5. Tik op het Toevoegen-pictogram .
  6. Selecteer Geblokkeerde tijd.
  7. Selecteer een startdatum en -tijd.
  8. Selecteer een einddatum en -tijd.
  9. (Optioneel) Voeg een notitie toe (niet zichtbaar voor klanten).
  10. Tik op Blokkeren om je wijzigingen op te slaan.

Lesdeelnemers beheren

Geef je medewerkers de mogelijkheid om de deelnemerslijst voor hun les te beheren. Ze kunnen nieuwe deelnemers toevoegen als er iemand komt opdagen die niet op de lijst stond, meer informatie over een deelnemer bekijken of mensen inchecken zodat je de aanwezigheid kunt bijhouden.

Om deelnemers aan een les te beheren:

1. Open je Wix Owner-app.
  2. Selecteer een website in het dropdownmenu bovenaan (als je er meer dan één hebt).
  3. Tik onderaan op Beheren.
  4. Tik op Agenda
  5. Selecteer een optie:
    • Een deelnemer toevoegen aan een lessessie:
      1. Selecteer de relevante les.
      2. Tik op Deelnemers beheren.
      3. Tik op Deelnemer toevoegen.
      4. Selecteer een klant uit je contactenlijst.
      5. Tik op Toevoegen aan sessie.
    • Aanwezigheid markeren:
      1. Selecteer de relevante les.
      2. Tik op Inchecken.
      3. Selecteer een optie:
        • Iedereen inchecken: Tik op Iedereen inchecken om de status van alle deelnemers te wijzigen in 'Ingecheckt'.Houd er rekening mee dat je de status van geselecteerde deelnemers nog steeds kunt wijzigen naar 'No-Show'.
        • Inchecken:Tik naast elke deelnemer die je wilt inchecken op Inchecken.
        • Markeren als no-show: Tik op de naam van een klant in de lijst en tik vervolgens op Markeren als no-show