Wix Bookings: Boekingen beheren in de Wix Owner-app

Leestijd 8 minuten
Beheer je boekingen onderweg, rechtstreeks vanuit de Wix Owner-app op je telefoon. Je kunt nieuwe sessies plannen, bestaande sessies verzetten, of tijd blokkeren om te voorkomen dat klanten boeken wanneer je niet beschikbaar bent.
Lees in dit artikel meer over:
Download de Wix Owner-app:
Communiceer met bezoekers en beheer je bedrijf rechtstreeks vanaf je telefoon. Zoek naar de Wix Owner-app in de App Store of Google Play, of gebruik deze links om de app rechtstreeks naar je telefoon te downloaden:

Aankomende sessies bekijken in de boekingsagenda

Open je boekingsagenda vanuit de Wix Owner-app om je sessies onderweg te bekijken en te organiseren. Er zijn verschillende weergaven om uit te kiezen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Tik op een boeking om de details te zien, inclusief de deelnemerslijst, tijd en datum.

Om je aankomende sessies in de boekingsagenda te bekijken:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Agenda
  1. Kies uit de volgende agendaweergaven, afhankelijk van je behoeften:
Tip:
De kleurcodering die je toepast op sessies in je boekingsagenda op desktop verschijnt ook in de Wix Owner-app.

Nieuwe sessies plannen in de boekingsagenda

Gebruik de boekingsagenda in de app om nieuwe sessies in te plannen en meer mensen toe te voegen aan bestaande boekingen.

Om sessies te plannen in de boekingsagenda:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Agenda.
  1. Kies wat je hierna wilt doen:

Sessies bijwerken en verzetten

Wil je wijzigingen aanbrengen in een bestaande sessie? In de Wix Owner-app kun je afzonderlijke sessies of alle toekomstige sessies van dat boekingstype bijwerken.

Om sessies bij te werken of te verzetten:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Agenda.
  4. Tik bovenaan op het Agenda-tabblad.
  5. Tik op de betreffende boeking in de agenda.
  6. Tik rechtsboven op het Meer acties-pictogram.
  7. Afhankelijk van het type boekingssessie (eenmalig of periodiek), kies je wat je wilt doen:
    • Bewerk deze sessie.
    • Bewerk alle toekomstige sessies van dit type. Bijvoorbeeld 'Bewerk alle dinsdag 15.30 uur-sessies'.
  8. Breng de nodige wijzigingen aan, waaronder:
    • Medewerkers: Wijs een ander medewerker aan.
    • Maximaal aantal deelnemers: Bewerk hoeveel mensen kunnen deelnemen aan de sessie.
    • Dienstlocatie: Wijzig waar de sessie plaatsvindt.
    • Tijd en duur: Bewerk wanneer de sessie plaatsvindt en hoe lang deze duurt.
    • Notitie voor jezelf: Tik op om een notitie over de sessie achter te laten.
  9. Tik op Opslaan
Tip:
Wanneer je een sessie bijwerkt, tik je op Ja om deelnemers een e-mail te sturen over de wijzigingen in de sessie.

Schermafbeelding die laat zien hoe je een melding naar klanten kunt sturen over wijzigingen in een aanstaande sessie.

Tijd blokkeren met de Wix Owner-app

Als jij of een medewerker niet beschikbaar is, blokkeer dan de tijd uit je agenda om te voorkomen dat klanten je diensten boeken.

Om tijd te blokkeren met de Wix Owner-app:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Agenda.
  4. Tik bovenaan op het Agenda-tabblad.
  5. Tik rechtsboven op het Sessie toevoegen-pictogram.
  6. Tik op Geblokkeerde tijd.
  7. (Indien relevant) Selecteer in de dropdown de medewerker wiens tijd je wilt blokkeren.
  8. Selecteer een startdatum en -tijd.
  9. Selecteer een einddatum en -tijd.
  10. (Optioneel) Tik op Notities om een notitie toe te voegen (niet zichtbaar voor klanten).
  11. Tik op Blokkeren om je wijzigingen op te slaan.
Wist je dat?
Klanten kunnen een van de Wix-ledenapps gebruiken om je diensten te boeken. Nodig ze simpelweg uit om de app te downloaden en lid te worden van je website. Zodra ze lid zijn, kunnen ze gemakkelijk diensten bekijken en boeken en vervolgens de aankomende boekingen in de app bijhouden.