Wix Blocks: Over thema's

Leestijd 2 minuten
Wix Blocks is beschikbaar voor alle Wix Studio-gebruikers. Gebruik Wix Studio om toegang te krijgen tot Wix Blocks.
Wanneer je een Wix-website ontwerpt en je een net en consistent ontwerp wilt behouden, is het het beste om de componenten van je website aan een Thema te koppelen. Een Kleurenthema bevat combinaties van kleuren die er goed uitzien, en een Typografisch thema bepaalt het uiterlijk van de teksten van je website (lees meer over het gebruik van thema's in Editor X en in de Wix Editor).

Wanneer je een widget of een app maakt, wordt het koppelen aan een thema essentieel. Je weet nooit waar je widget of app terechtkomt — deze kan op een onbeperkt aantal Wix-websites worden geïnstalleerd. Denk aan een widget met een zwarte achtergrond, ontworpen om op te vallen op de witte achtergrond van een website. Als de kleuren van de widget niet zijn gekoppeld aan de kleurthema's van de website, is deze moeilijk te herkennen op een website met een zwarte achtergrond. Of stel je voor dat je al je knoppen roze maakt en de app vervolgens importeert naar een website met een roze achtergrond — niemand zou de knoppen kunnen zien. Dit geldt ook voor lettertypen — de lettertypen van je widget kunnen heel anders zijn dan de lettertypen van de website.

Met Wix Blocks kun je de kleuren en teksten van je widget koppelen aan elk websitethema, waarbij de widget wordt aangepast aan het uiterlijk van de website. Je kunt testen hoe je widget eruitziet voor verschillende thema's in de Thema testen-optie in de Voorbeeldmodus

Lees meer over het koppelen van je widget aan thema's:
Hier is een voorbeeld van een eenvoudige widget. Kijk wat er gebeurt als het gekoppeld is aan een thema en wanneer niet.
eenvoudige widget
Wanneer de componenten van de widget niet zijn gekoppeld aan het thema van de website, ziet het er als volgt uit:
widget niet gekoppeld
Wanneer de widgetcomponenten op de juiste manier zijn gekoppeld, gaat het thema en de widget op in het uiterlijk van de website. Het ziet er als volgt uit:
widget gekoppeld