Tweestapsverificatie gebruiken voor je Wix-account

Leestijd 7 minuten
Tweestapsverificatie is een optionele beveiligingsfunctie waarmee je een extra verificatielaag aan je inlogproces kunt toevoegen. Elke keer dat je inlogt vanaf een niet-herkend apparaat, wordt er een verificatiecode naar je mobiele telefoon of e-mailadres gestuurd. Dit helpt voorkomen dat iemand anders zonder jouw medeweten toegang krijgt tot je account.
Opties voor tweestapsvarificatie in je Wix-account
Let op:
Inloggen met de Wix Owner-app vereist ook een verificatiecode als tweestapsverificatie is ingeschakeld.
Voordat je begint:
  • Als je de e-mailoptie voor je tweestapsverificatie wilt gebruiken, moet je ervoor zorgen dat je e-mailadres is bevestigd. Je kunt dit vinden op de Accountinstellingen-pagina. Dit is niet relevant als je alleen de sms-optie gebruikt.
  • We raden je aan je Hersteltelefoonnummer in te stellen voordat je tweestapsverificatie inschakelt.

Tweestapsverificatie inschakelen

Je kunt je account verifiëren met tweestapsverificatie via sms, e-mail of een verificatie-app
Belangrijk:
Je kunt ervoor kiezen om meer dan één optie in te schakelen. Als je ervoor kiest om meerdere opties in te schakelen, is de standaard promptvolgorde altijd eerst de verificatie-app, gevolgd door sms en vervolgens e-mail.

Om tweestapsverificatie in te schakelen:

1. Ga naar je Accountinstellingen in je Wix-account.
  2. Scrol omlaag naar Tweestapsverificatie.
  3. Klik op Inschakelen naast je gewenste verificatiemethode:
Belangrijke informatie over e-mails:
Alleen de meest voorkomende e-maildomeinen (bijv. Gmail, Outlook, Hotmail, enz.) komen in aanmerking voor tweestapsverificatie. Als je e-mail niet wordt ondersteund, zie je een bericht dat je e-maildomein niet kan worden gebruikt voor verificatie.

Inloggen op je Wix-account met tweestapsverificatie

Wanneer je inlogt op je Wix-account terwijl tweestapsverificatie is ingeschakeld, moet je je aanmelding bevestigen door een code toe te voegen die naar je e-mail, telefoon, of verificatie-app is verzonden.
Belangrijk
Wix onthoudt het apparaat waarop je inlogt standaard 30 dagen. We vragen je pas om 2FA te gebruiken om in te loggen op dit apparaat als de 30 dagen zijn verstreken. Als je niet wilt dat Wix je apparaat onthoudt, haal dan het vinkje weg bij Onthoud dit apparaat voor 30 dagen.

Om in te loggen met tweestapsverificatie:

1. Log in op de Wix-inlogpagina.
  2. Selecteer hieronder de optie die relevant voor jou is:
Let op:
Er wordt alleen een tweestapsverificatiecode verstuurd als je inlogt met e-mail en wachtwoord.

Het telefoonnummer voor tweestapsverificatie bewerken

Houd al je gegevens up-to-date door je telefoonnummer te bewerken wanneer je van telefoon verandert of je telefoonnummer bijwerkt. Dit helpt je tweestapsverificatie actief te houden en je Wix-account veilig te houden. Zodra je je nummer bijwerkt, wordt er een code naar je verzonden om te bevestigen.

Om je verificatietelefoonnummer te bewerken:

1. Ga naar je Accountinstellingen in je Wix-account.
  2. Scrol omlaag naar Tweestapsverificatie.
  3. Klik naast je telefoonnummer op Bewerken
  4. Voer je telefoonnummer in en klik op OK.
  5. Ga naar je telefoon en haal de zescijferige code op.
  6. Ga terug naar Wix en voer de code in.
  7. Klik op Bevestigen.

Tweestapsverificatie uitschakelen

Je kunt je tweestapsverificatie op elk gewenst moment uitschakelen als dat nodig is. Zodra je het uitschakelt, kun je inloggen zonder extra codes.

Om tweestapsverificatie uit te schakelen:

1. Ga naar je Accountinstellingen in je Wix-account.
  2. Scrol omlaag naar Tweestapsverificatie.
  3. Klik op de drop-down en klik op Uitschakelen
Tweestapsverificatie uitschakelen in je accountinstellingen
Belangrijk:
Als je tweestapsverificatie uitschakelt, betekent dit dat je Wix-account alleen beschermd is door je wachtwoord.