De nieuwe automatiseringsbouwer: Je automatiseringen beheren

Leestijd 7 minuten
Dit artikel verwijst naar de nieuwe automatiseringsbouwer die momenteel wordt uitgebracht. Als je deze versie niet ziet, bekijk dan ons artikel over de vorige versie van de automatiseringsbouwer.
Met automatiseringen kun je je werkprocessen stroomlijnen en tijd besparen op handmatige taken. Bekijk en beheer al je automatiseringen vanaf de Automatiseringen-pagina op het dashboard van je website. Je kunt bestaande automatiseringen bewerken, dupliceren en hernoemen en automatiseringen die je niet nodig hebt deactiveren.
In dit artikel lees je meer over:

Al je automatiseringen bekijken

Je vindt een volledig overzicht van al je actieve en inactieve automatiseringen (in alle apps) op je Automatiseringen-pagina. Van hieruit kun je zien hoe vaak je automatiseringen zijn geactiveerd, automatiseringen bewerken of dupliceren, en meer.

Op je Automatiseringen-pagina zie je je automatiseringen vermeld in twee tabbladen: 'Gemaakt door jou' en 'Geïnstalleerd voor jou'.
Een screenshot van een lijst met automatiseringen op de Automatiseringen-pagina.

Om je automatiseringen te bekijken:

1. Ga naar Automatiseringen op het dashboard van je website.
  2. Scrol omlaag naar het Jouw automatiseringen-gedeelte om al je automatiseringen op de twee tabbladen te bekijken:
    • Gemaakt door jou: Actieve en inactieve automatiseringen die je hier of via een app hebt aangemaakt.
    • Geïnstalleerd voor jou: Actieve en inactieve automatiseringen die automatisch worden gecreëerd wanneer je apps installeert.
  3. (Optioneel) Klik op een automatisering om het automatiseringsoverzicht, de laatste triggerdatum en het totale aantal getriggerde tijden te bekijken.
Tip:
Klik op Filters om alleen actieve of inactieve automatiseringen te bekijken of automatiseringen met specifieke triggers of acties.
Een screenshot van de filters die je aan je automatiseringenlijst kunt toevoegen.

Bewerken, dupliceren of hernoemen van een automatisering

Bewerk automatiseringen zodat ze voor jouw bedrijf werken of geef ze een andere naam zodat jij en je websitebezoekers ze in één oogopslag kunnen identificeren.
Bespaar tijd door een bestaande automatisering te dupliceren en vervolgens de nodige wijzigingen aan te brengen. Je kunt bijvoorbeeld hetzelfde ontwerp van een e-mailcampagne gebruiken om op verschillende triggers te reageren.

Om een automatisering te bewerken, te dupliceren of te hernoemen:

1. Ga naar Automatiseringen op het dashboard van je website.
  2. Scrol omlaag naar het Jouw automatiseringen-gedeelte.
  3. Wijs de relevante automatisering aan en klik op het Meer acties-pictogram.
  4. Kies wat je wilt doen:

Een automatisering deactiveren of verwijderen

Deactiveer of verwijder automatiseringen die je niet langer nodig hebt. Het deactiveren van een automatisering maakt deze inactief, klaar om in de toekomst weer te worden geactiveerd. Als je een activering verwijdert, wordt deze van je pagina verwijderd en kun je deze niet meer herstellen.

Om een automatisering te deactiveren of te verwijderen:

1. Ga naar Automatiseringen op het dashboard van je website.
  2. Scrol omlaag naar het Jouw automatiseringen-gedeelte.
  3. Wijs de betreffende e-mailautomatisering aan en klik op het Meer acties-pictogram.
  4. Kies wat je wilt doen:

Je quota bekijken

Sommige automatiseringsacties zijn onderworpen aan quota. Een automatisering met de actie 'Stuur een e-mail' gebruikt bijvoorbeeld e-mails van het e-mailmarketingpakket. Bekijk je quota's op je Automatiseringen-pagina, zodat je gemakkelijk kunt zien wanneer je quota bijna op zijn en je mogelijk moet upgraden.
Een screenshot van een automatiseringsquotum.

Om je quota te bekijken:

1. Ga naar Automatiseringen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Je quota beheren.
Het Automatiseringen-tabblad op het dashboard, met de Quota beheren-knop gehighlight

E-mail-automatiseringsstatistieken bekijken

Automatiseringen met 'Stuur een e-mail' als actie geven je toegang tot e-mailmarketingstatistieken. Je kunt gedetailleerde informatie zien voor elke e-mail die je verstuurt, waaronder afleveringspercentage, welke links werden aangeklikt, en meer. Je kunt ook een lijst zien van de ontvangers die de e-mail hebben geopend.
Een screenshot van de e-mailmarketingstatistiekenpagina.
Statistieken voor alle automatiseringen:
Voor alle automatiseringen kun je de laatst getriggerde datum en het totale aantal keer getriggerd bekijken. Klik op je Automatiseringen-pagina op de relevante automatisering om het overzichtspaneel weer te geven.

Om de statistieken van je e-mailautomatiseringen te bekijken:

1. Ga naar Automatiseringen op het dashboard van je website.
  2. Scrol omlaag naar het Jouw automatiseringen-gedeelte.
  3. Wijs de betreffende e-mailautomatisering aan en klik op het Meer acties-pictogram.
  4. Klik op E-mailstatistieken bekijken om je e-mailmarketingstatistieken te bekijken.
Let op:
E-mailstatistieken bestaan uit unieke ontvangers. Als een e-mail meer dan eens wordt getriggerd voor hetzelfde contact, telt het als slechts één e-mail.

Veelgestelde vragen

Klik op de onderstaande vragen voor meer informatie: