E-mailmarketingstatistieken bekijken

Leestijd 5 minuten
Bekijk je e-mailmarketingstatistieken om te zien hoe mensen reageren op je campagnes. Je statistieken-dashboard bevat data over levering, verkeer, en apparaten, plus nuttige inzichten voor het maken van toekomstige campagnes.

Toegang tot je campagnestatistieken

1. Ga naar E-mailmarketing op het dashboard van je website.
  2. Klik op het Statistieken-pictogramop een verzonden of gepubliceerde campagne.

E-mailstatistieken bekijken

Je e-mailstatistieken bevatten gedetailleerde onderdelen, waaronder gegevens over levering, verkeers en apparaten, voor een dieper inzicht in de resultaten van je campagne. Uw statistieken worden elke 3 uur bijgewerkt, zodat u de voortgang van uw campagne kunt volgen.

Bezorgstatistieken

De gegevens van je leveringsstatistieken laten zien naar hoeveel contactpersonen je e-mailcampagne is verzonden, hoeveel met succes aangekomen zijn, en hoe je contactpersonen hebben gereageerd, waaronder:
  • Bezorgd: Het aantal e-mails dat met succes is afgeleverd.
  • Geopend: het aantal afgeleverde e-mails dat is geopend.
  • Geklikt: het aantal ontvangers dat op een link in de e-mail heeft geklikt.
  • Niet bezorgd: Het aantal e-mails dat niet kon worden afgeleverd.
  • Spamklachten: Het aantal ontvangers dat je e-mail als spam heeft gemeld.
Belangrijk:
De Apple iOS 15 Mail Privacy Protection-update zal invloed hebben op de statistieken van geopende e-mails. Lees meer
Onder je gegevens over bezorgde, geopende en geklikte e-mails zie je percentages die kunnen helpen te beslissen of er actie moet worden ondernomen. Als je afleveringpercentage bijvoorbeeld laag is, kun je je mailinglijst opschonen om de afleverbaarheid te verhogen. Als je openingspercentage laag is, kun je ervoor kiezen om de e-mail opnieuw te verzenden naar contacten die de e-mail niet hebben geopend, of om een nieuwe campagne te maken.
Het aantal niet bezorgde e-mails en spamklachten moet zo laag mogelijk worden gehouden.

Verkeer

Je verkeersgegevens laten zien hoeveel unieke bezoekers interactie hadden met je website en hoeveel websitesessies werden gestart als gevolg van je e-mailcampagne.
Een unieke bezoeker is een e-mailontvanger die interactie heeft met je website na het bekijken van je campagne-e-mail. Elke ontvanger van een e-mail kan je website meerdere keren bezoeken, maar wordt geteld als één unieke bezoeker.

Een sessie begint wanneer een e-mailontvanger je website bezoekt na het bekijken van je campagne-e-mail. De sessie eindigt na 30 minuten inactiviteit. Telkens wanneer een nieuwe sessie wordt gestart, zal deze worden meegeteld in je verkeersgegevens.

Verkoop

Als er bestellingen worden geplaatst op je website, zie je een extra Verkoop-gedeelte in je statistieken met de volgende gegevens.
Het Totaal aan bestellingen omvat bestellingen, boekingen en andere aankopen die via je website zijn gedaan. Dit is inclusief onbetaalde, geannuleerde en terugbetaalde bestellingen.

Je Totale verkoop is het verwachte totaalbedrag van alle verkopen, vóór aftrek van terugbetalingen, verzending en kosten. Dit omvat zowel online als handmatige betalingen.

Unieke klikken per apparaat

Je gegevens over unieke klikken per apparaat laten zien hoe je e-mailontvangers je website hebben bezocht nadat ze je e-mail hebben bekeken. Dit is handig om te weten te komen hoe bezoekers van je website het liefst je website bezoeken: via hun desktop of op een mobiel apparaat, zoals een telefoon of tablet.
De gegevens over de meest aangeklikte links laten zien hoeveel unieke klikken elke link in je campagne-e-mail heeft gekregen. Dit kan helpen om inzicht te krijgen in de populariteit van je websitepagina's en waartoe je e-mailontvangers het meest aangetrokken worden.
Tip:
Voor meer inzichten en gedetailleerde marketingrapporten, ga je naar Wix Analytics.

E-mailontvangers bekijken

Op het E-mailontvangers-tabblad zie je de lijst met contactpersonen waarnaar je campagne is verzonden. Je kunt deze lijst filteren op elke statistiek, waaronder twee extra filters, Niet geopend en Niet verzonden
Tip:
Om een gefilterde lijst in een spreadsheet te bekijken, klik je op het Download-pictogramom een CSV-bestand te exporteren. Je kunt het bestand openen in programma's zoals Google Sheets en Microsoft Excel.

Niet verzonden e-mails

Om je afzenderreputatie te beschermen, kan Wix, wanneer je een e-mailcampagne naar een nieuwe lijst met contacten stuurt, eerst een voorbeeldmailing sturen. Dit betekent dat een deel van de ontvangers de e-mail ontvangt voordat deze naar iedereen wordt verzonden. Als een bepaald percentage van je test-e-mails wordt teruggestuurd of afgewezen, sopt Wix je campagne. Iedereen aan wie de campagne niet is verzonden, wordt gemarkeerd als Niet verzonden.

Slechte statistieken vanwege meerdere mislukte mailingen kunnen leiden tot schorsing van je Wix-account of tot weigering van andere e-mailproviders om berichten van je e-mailadres te accepteren.  Lees meer over sampling bij het versturen naar een nieuwe contactenlijst.

Social media-statistieken bekijken

Je Social media-statistieken laten zien hoe mensen met je campagne omgaan. De weergegeven gegevens bevatten het totaal aantal en klikken op je campagne op social media-platforms, klikken op de campagne-URL, en elke keer dat 'Open het in een browser' werd aangeklikt in de e-mailcampagne.
Het totale aantal weergaven en het totale aantal klikken zijn niet uniek, wat betekent dat de acties van een persoon meer dan eens kunnen worden geteld.