Privacy: Over de gegevens van je klant

Let op:
Alleen de website-eigenaar heeft toegang tot de privacy-instellingen.
Wetgeving zoals de California Consumer Protection Act (CCPA) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de EU (AVG) en de Lei Geral de Proteção de Dados (LGPD) zijn ontworpen om de persoonlijke gegevens van de burgers van die regio's te beveiligen.
De CCPA geeft consumenten, die worden gedefinieerd als inwoners van Californië, rechten over hun persoonlijke informatie en hoe bedrijven die gegevens kunnen gebruiken. De AVG is een verordening die bedoeld is om de gegevensbescherming te versterken en te verenigen voor alle personen binnen de Europese Unie (EU). Dit kan gevolgen hebben voor bedrijven of websites die interactie hebben met EU-burgers. De LGPD biedt op vergelijkbare manier gegevensbeschermingsrechten voor Braziliaanse burgers.
De CCPA, LGPD en de AVG verlenen klanten het recht op toegang tot gegevens die website-eigenaren hebben verzameld en het recht om die gegevens te laten verwijderen.
Met Wix kun je bezoekers een bestand met hun gegevens bieden of hun gegevens volledig verwijderen uit je database. Belangrijk: Niet alle gegevens zijn in het bestand opgenomen en niet alle gegevens worden gewist. Als je als website-eigenaar een aanvraag ontvangt, is het jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je je websitebezoekers al hun gegevens verstrekt. Als je een verwijderingsaanvraag ontvangt, moet je er voor zorgen dat al hun gegevens worden verwijderd.

Wat staat er in het gegevensbestand van je klant? Wat wordt er gewist wanneer je de gegevens van een klant verwijdert?

• Contactgegevens
  • Activiteiten
  • Bestellingen
  • Facturen
  • Overige

Wat is niet opgenomen in het gegevensbestand? Wat wordt er niet gewist wanneer je de gegevens van een klant verwijdert?

Gegevens van aangepaste code (Velo by Wix)

Gegevens van aangepaste code worden niet opgenomen in het gegevensarchief van je websitebezoekers en worden niet gewist wanneer je hun gegevens verwijdert. Klik hier voor meer informatie.

Gegevens van apps van derden

Gegevens die door apps van derden op je website worden verzameld, worden niet opgenomen in het gegevensbestand en worden niet gewist wanneer je de gegevens van je klant verwijdert. Het is jouw verantwoordelijkheid om de gegevens van je klant op te halen uit de apps van derden van je website en deze bij het gegevensbestand op te nemen.

Gegevens van andere diensten die op je website zijn geïmplementeerd

Gegevens die worden verzameld door andere diensten die op je website zijn geïmplementeerd, worden niet opgenomen in het gegevensbestand van je klant of gewist wanneer je de gegevens van je klant verwijdert. Dit omvat bijvoorbeeld gegevens die zijn verzameld door tracking- en analysetools, zoals Google Analytics of de Facebook-pixel. Het is jouw verantwoordelijkheid om contact op te nemen met deze diensten en op verzoek de gegevens van je gebruikers op te vragen of te wissen.
Belangrijk
Zoals vermeld in onze Gebruiksvoorwaarden is het jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat diensten van Wix zijn toegestaan en voldoen aan jouw lokale wetten.

De informatie die hier wordt genoemd is geen juridisch advies en je kunt er dus niet als zodanig op vertrouwen. Zowel de CCPA als de AVG zijn complexe wetten die meerdere acties van website-eigenaren vereisen. We raden je aan om juridisch advies in te winnen om eventuele aanvullende vereisten, aangegeven in dergelijke regelgevingen, te begrijpen.

Een kopie opvragen van de gegevens van je klant

Klanten kunnen een kopie opvragen van de gegevens die je website van hun heeft verzameld.

Om een kopie van de gegevens van je klant op te vragen:

1. Ga naar Privacy en cookies in de instellingen van je website.
  2. Klik op Bezoekersgegevens.
  3. Klik op Dataverzoek.
  4. Klik op + Nieuwe aanvraag
  5. Klik op het drop-down menu en selecteer Een kopie van hun gegevens te ontvangen
  6. Klik op Doorgaan
  7. Controleer of het e-mailadres of telefoonnummer van de klant is die de aanvraag heeft gedaan:
    • Voer hun telefoonnummer in.
    • Voer hun e-mailadres in.
      Belangrijk: Zorg ervoor dat je het e-mailadres precies invoert zoals het is opgeslagen in je contactenlijst.
  8. Klik op Aanvraag verzenden
Na het indienen van een aanvraag ontvang je een melding waarin de start van het proces wordt bevestigd. Je ontvangt het gegevensbestand van je klant binnen 48 uur na het indienen van de aanvraag.
Nadat je het gegevensbestand van je klant hebt ontvangen, moet je het volgende doen:
  • Bevestig de identiteit en contactgegevens van de klant.
  • Download het gegevensbestand van je klant via de link in de e-mail.
  • Stuur het bestand per e-mail naar je klant.
Let op:
  • Voor grotere bestanden kun je gebruik maken van een met de klant overeengekomen dienst voor het delen van bestanden.
  • Er wordt geen e-mail naar je klant verzonden. Als website-eigenaar is het je verantwoordelijkheid om het gegevensbestand te verzenden.

De gegevens van je klant permanent verwijderen

Klanten kunnen je vragen om hun gegevens die op je website zijn verwerkt, permanent te verwijderen.

Om de gegevens van je klant te verwijderen:

1. Ga naar Privacy en cookies in de instellingen van je website.
  2. Klik op Bezoekersgegevens.
  3. Klik op Dataverzoek.
  4. Klik op + Nieuwe aanvraag
  5. Klik op het drop-down menu en selecteer Hun gegevens te verwijderen.
  6. Klik op Doorgaan
  7. Controleer of het e-mailadres of telefoonnummer van de klant is die de aanvraag heeft gedaan:
    • Voer hun telefoonnummer in.
    • Voer hun e-mailadres in.
  8. Klik op Aanvraag verzenden
Na het indienen van een verwijderingsaanvraag ontvang je een melding waarin de start van het proces wordt bevestigd. De gegevens van je klant worden binnen 48 uur na het indienen van de aanvraag verwijderd.
De klant wordt niet op de hoogte gesteld van dit proces. Het is jouw verantwoordelijkheid om je klant te informeren wanneer hun gegevens zijn verwijderd.