Doorverwijzing (pointing) versus naamservers als koppelingsmethode voor domeinen

Leestijd 4 minuten
Er zijn twee manieren om een domein dat je buiten Wix hebt gekocht (dat wil zeggen: van een andere domeinhost) te koppelen. Afhankelijk van waar je je DNS-records (Domain Name Systems) wilt opslaan, kies je de methode die bij jou past:
  • Naamservers (aanbevolen): Wix host je DNS-records (Domain Name Systems), zodat je ze direct vanuit je account kunt beheren.
  • Doorverwijzen (pointing): Je domeinhost slaat je DNS-records op hun platform op.
Tip:
In plaats van je domein te koppelen, kun je je domein ook volledig naar Wix overzetten als je wilt betalen voor de registratie van je domein en je DNS wilt beheren met Wix. Lees meer over het verschil tussen het overzetten en koppelen van je domein.

Naamservers als koppelingsmethode gebruiken

Bij het koppelen via naamservers worden de DNS-records van je domein gehost door Wix. In de meeste gevallen raden wij aan je domein via naamservers aan Wix te koppelen, omdat je je DNS-records dan in je Wix-account kunt beheren.
Klik hieronder om meer te lezen over het koppelen van je domein aan Wix via naamservers:
Let op:
Domeinen die bij Wix zijn gekocht of naar Wix zijn overgezet, worden automatisch gekoppeld via naamservers.

Doorverwijzing (pointing) gebruiken

Bij doorverwijzing als koppelingsmethode is je domein aan je Wix-website gekoppeld, maar blijven de DNS-records van je domein bij de host van je domein. Dit betekent dat je contact moet opnemen met de domeinhost als je problemen ondervindt met je DNS-records.
Klik hieronder om meer te lezen over het koppelen van je domein aan Wix via doorverwijzing (pointing):
Onthoud:
  • Wanneer je koppelt via doorverwijzing, kan Wix je niet helpen bij het beheren van je DNS-records omdat ze elders worden gehost. Je moet contact opnemen met je DNS-host als je hulp nodig hebt met je records.
  • Zorg ervoor dat je zowel je CNAME- als A-record bijwerkt bij je domeinhost. Doe je dat niet, dan zal je website er onveilig uitzien en kunnen je bezoekers dit waarschuwingsbericht te zien krijgen: