Een domein aan de naamservers van Wix koppelen

Leestijd 5 minuten
Je kunt een website maken met Wix en er vervolgens een domein dat je al bezit aan koppelen door de naamservers te wijzigen. Met deze koppelingsmethode host Wix je DNS, terwijl je domein geregistreerd blijft bij de huidige host.
In de meeste gevallen raden we aan om te koppelen via naamservers. De doorverwijzingsmethode (pointing) kan echter een betere optie zijn als je meerdere DNS-records hebt die je liever niet opnieuw configureert.
Lees meer over de verschillen tussen het koppelen van je domein via naamservers versus doorverwijzing.
Belangrijk:
  • Je moet je Wix-website upgraden met een pakket voordat je je domein kunt koppelen.
  • Wix ondersteunt het gebruik van DNSSEC of DNS-proxy's zoals Cloudflare niet. Om DNS-propagatie te garanderen, moet je ervoor zorgen dat deze opties niet zijn ingeschakeld voordat je je domein koppelt aan een Wix-website.

Stap 1 | Voeg het domein toe aan je Wix-account

Voordat je de DNS-instellingen in je domeinhost-account bijwerkt, moet je het domein toevoegen aan je Wix-account.

Om je domein toe te voegen:

1. Ga naar Domeinen in je Wix-account.
  2. Klik op Een bestaand domein toevoegen.
  3. Klik op Je eigen domein koppelen.
  4. Selecteer de website waaraan je je domein wilt koppelen en klik op Volgende.
  5. Voer je domeinnaam in en klik op Beginnen.
  6. Klik op Ja, ik bezit dit domein.
  7. Sommige domeinproviders ondersteunen het automatisch koppelen van je domein. Afhankelijk van je provider zie je mogelijk verschillende stappen. Kies een optie:
Tip:
Als het domein al is gekoppeld aan een Wix-account, hoef je niet verder te gaan met stap 2. Er verschijnt een bericht op het scherm om je te informeren als dit het geval is.

Stap 2 | Werk de naamservers in je domeinhost-account bij

Om je domein te koppelen, moet je je naamserverinstellingen bijwerken in het account van je domeinprovider (dit is meestal het bedrijf waarvan je je domein hebt gekocht).
We begeleiden je bij het wijzigen van de naamservers in het account van je provider. Houd deze pagina open ter referentie en volg de stapsgewijze instructies op het scherm in je Wix-account.
De instructies in je account vertellen je alles wat je moet weten, inclusief de naamservers die je moet gebruiken om je domein te koppelen.

Om de naamserver bij te werken:

1. Log in op je domeinhost.
    1. Open een nieuw tabblad in je browser.
    2. Ga naar de website van je domeinhost en log in.
    3. Keer terug naar de Wix-domeinenpagina.
    4. Klik op Ik ben ingelogd.
  2. Zoek je pagina met de domein-instellingen.
    1. Ga naar de domeinenpagina op de website van je domeinhost.
    2. Zoek je domein en ga naar het instellingenpaneel.
    3. Keer terug naar de Wix-domeinenpagina.
    4. Klik op Ik heb mijn domein-instellingen gevonden.
  3. Vind je naamservers
    1. Zoek in je domeininstellingen waar je naamserverrecords kunt beheren en bewerken.
    2. Keer terug naar de Wix-domeinenpagina.
    3. Klik op Naamservers gevonden.
  4. Vervang je naamservers.
    1. Verwijder op de website van je domeinhost de oude naamservers en vervang ze door de Wix-naamservers die op het scherm worden weergegeven.
    2. Klik op Ik heb mijn naamservers vervangen.

Ondervind je problemen bij het bijwerken van je naamservers? Neem dan contact op met je domeinhost voor hulp. Voor het gemak hebben we de volgende e-mailtemplate gemaakt om je uit te leggen wat je moet doen.

Stap 3 | Wacht tot je domein is gepropageerd (dat wil zeggen: verspreid)

Je werk zit erop. Het kan tot 48 uur duren voordat de nieuwe DNS-records van je domein zijn doorgevoerd, en je website wereldwijd wordt weergegeven. Lees meer over domeinpropagatie.
Tip:
Maak het makkelijker voor mensen om contact met je op te nemen. Ontvang een gepersonaliseerd zakelijk e-mailadres voor je domein via onze samenwerking met Google Workspace. Lees meer over het kopen en instellen van een zakelijk e-mailadres.