Over Wix API-sleutels

Leestijd 2 minuten
Wix API-sleutels zijn codes die je kunt genereren om een gebruiker of applicatie te autoriseren en hen toegang te geven tot je accountgegevens en websitegegevens via de aangepaste REST API's van Wix.
Gebruik Wix API-sleutels om veilig toegang te krijgen tot de gegevens van je website, zoals je bestellingen, producten en evenementen. Met deze gegevens kun je je eigen aangepaste functionaliteit bouwen om zakelijke Wix-oplossingen zoals Wix Stores en Wix Bookings of diensten van derden te koppelen. Je kunt ook je gegevens op accountniveau openen en bijwerken, inclusief de mogelijkheid om nieuwe accounts aan te maken.

In dit artikel lees je meer over

API-sleutels begrijpen

Application programming interfaces (API's) zijn communicatieprotocollen die worden gebruikt voor verzoek-en-antwoord-interacties tussen computers. Wanneer je bijvoorbeeld inlogt op je Wix-account met een e-mailadres en wachtwoord, verifieert een API je identiteit bij Wix met behulp van je inloggegevens.

API-sleutels zijn codes (ook wel strings genoemd) die gebruikers of applicaties naar een API kunnen sturen om zichzelf te autoriseren.  Als de API-sleutel geldig is, geeft de API je toegang tot de gegevens. De specifieke gegevens waartoe je toegang hebt, zijn gebaseerd op de machtigingenset van de API-sleutel.
Een screenshot van de machtigingenset van een API-sleutel

Wix API-sleutels gebruiken om Wix API's aan te roepen

Met de API-sleutels die je op het dashboard van je website genereert, kun je Wix API's gebruiken om je account- en websitegegevens te openen en te beheren en om aangepaste functionaliteit te bouwen.
Je kunt bijvoorbeeld een lijst met producten uit je webshop halen, een nieuw product aan je webshop toevoegen, automatisch over dat nieuwe product posten op social media en nog veel meer.

Wix API-sleutels beheren

Je kunt je API-sleutels beheren in de accountinstellingen op het dashboard van je website.Genereer nieuwe sleutels, rouleer of dupliceer bestaande sleutels, bewerk hun gegevens en machtigingen en verwijder sleutels die je niet langer nodig hebt. Lees meer over het beheren van API-sleutels
Een screenshot van de API-sleutels-pagina in Accountinstellingen