Online programma's: Een nieuw programma maken in de Wix Owner-app

Leestijd 7 minuten
Maak programma's die je leden inspireren, iets leren en aanzetten tot interactie met je website. Met de Wix Owner-app kun je onderweg je volgende programma maken.
Tips:

Stap 1 | Kies een template

Ga naar de Wix Owner-app om aan de slag te gaan. Je kunt je eigen programma vanaf het begin samenstellen of een bestaande template gebruiken voor cursussen, fitnessuitdagingen, voedingsschema's of persoonlijke coaching. Je kunt de programmadetails later bewerken.

Om een template te kiezen:

1. Ga naar je website in de Wix Owner-app.
  2. Tik onderaan op Beheren.
  3. Tik op Online programma's.
  4. Tik op Programma creëren.
  5. Tik op het type programma dat je wilt maken:
    • Blanco template: Maak een geheel nieuw programma.
      1. Voer een naam in voor je programma en tik op Volgende.
      2. Kies het tempo (Eigen tempo of Gepland) en tik op Volgende
      3. Stel de duur in (Onbeperkt of Tijdslimiet) en tik op Verder
    • Template: Kies een programmatemplate dat bij je behoeften past.
      1. Tik op het relevante programmaonderwerp (bijvoorbeeld fitnessuitdaging).
      2. Blader door de beschikbare templates en tik op de gewenste template.
      3. Tik op Bewerk deze template.
Een screenshot van de beschikbare templates voor online programma's in de Wix Owner-app.

Stap 2 | Voer de informatie van je programma in

Nadat je de programmatemplate hebt gekozen, wordt het een concept en kun je beginnen met het bewerken van de informatie.
Introduceer het programma aan je leden en nodig ze uit om deel te nemen. Je kunt de prijzen, planning en badges die leden kunnen verdienen aanpassen.

Om de informatie van je programma in te voeren:

1. (In je nieuwe programmaconcept) Tik op het Info-tabblad.

2. Kies welke instellingen je in je programma wilt bewerken:
Tip:
Voeg en wijs instructeurs toe aan je programma vanaf het dashboard van je website.

Stap 3 | Voeg onderdelen en stappen toe aan je programma

Voeg inhoud toe aan je programma door stappen toe te voegen die deelnemers helpen hun doelen te bereiken. Upload foto's om het programma interactiever te maken en een feedbackformulier of vragenlijst om mensen betrokken te houden.
Je kunt ook een onderdeel toevoegen om stappen voor je deelnemers te organiseren, zodat ze gemakkelijker op schema kunnen blijven.
Belangrijk:
Onderdelen zijn alleen beschikbaar voor programma's op eigen tempo.

Om onderdelen en stappen toe te voegen:

1. (In je nieuwe programmaconcept) Tik op het Inhoud-tabblad.

2. Voeg nieuwe inhoud toe aan je programma of pas de bestaande inhoud aan, als je een template gebruikt:
Een screenshot van het toevoegen van een stap in de Wix Owner-app.
Tip:
Je kunt je stappen en onderdelen eenvoudig reorganiseren met slepen en neerzetten.

Stap 4 | Publiceer je programma en nodig deelnemers uit

Nadat je onderdelen en stappen aan je programma hebt toegevoegd, publiceer je het en begin je mensen uit te nodigen om deel te nemen.

Om je programma te publiceren en deelnemers uit te nodigen:

1. Tik rechtsboven op het Meer acties-pictogram.
  2. Tik op Publiceren.
  3. Tik op Publiceren om te bevestigen.
Een screenshot van de publicatiebevestiging.
  1. (Optioneel) Nodig mensen uit om deel te nemen aan je programma:
    1. Tik op Deelnemers uitnodigen.
    2. Kies hoe je mensen wilt uitnodigen om deel te nemen:
      • Leden uitnodigen: Typ de naam van een lid in het tekstvak of schakel het selectievakje naast het relevante lid of de relevante leden in en tik vervolgens op Klaar.
      • Nodig op een andere manier uit: Nodig mensen uit om deel te nemen aan je programma door ze een sms, een link om deel te nemen aan je programma of een bericht via social media te sturen.
Een screenshot van de verschillende manieren om deelnemers uit te nodigen.