Online programma's: Een coupon maken

Leestijd 2 minuten
Coupons zijn een goede manier om mensen een stimulans te geven om deel te nemen aan je programma. Je kunt mensen speciale kortingen aanbieden die ze kunnen inwisselen wanneer ze deelnemen aan een betaald programma. Je kunt ook kiezen of een coupon van toepassing is op al je programma's of op specifieke programma's.
Een screenshot van het toepassen van een couponcode.
Voordat je begint:

Om een coupon te maken:

1. Ga naar Coupons op het dashboard van je website.
  2. Klik op + Nieuwe coupon.
    Let op: Als de link in stap 1 niet werkt, ga naar Online Programma's, klik je naast het relevante programma op het Meer acties-pictogramen vervolgens op Coupon maken
  3. Selecteer het type coupon dat je wilt aanbieden:
    • Korting: Bied een korting van een vast bedrag aan.
    • % Korting: Bied een korting van een bepaald percentage aan.
  4. Voer de Couponcode in die deelnemers moeten gebruiken.
  5. Voer de Naam van de coupon in voor je eigen administratie.
  6. Voer de Korting in die je wilt aanbieden.
  7. Selecteer de relevante programma's in de Toepassen op-dropdown:
    • Alle programma's: Deelnemers kunnen de korting gebruiken voor alle programma's.
    • Specifiek programma: De korting is beschikbaar voor de programma's die jij kiest. Selecteer het relevante programma in de Programma-dropdown.
  8. Selecteer de data waartussen de coupon geldig is.
  9. (Optioneel) Schakel Gebruik beperken in:
    • Stel een limiet voor deze coupon in: Stel het aantal keren in dat de coupon kan worden gebruikt.
    • Klant kan de coupon éénmalig gebruiken: Dezelfde deelnemer kan de coupon niet meer dan één keer gebruiken.
  10. Klik op Coupon maken.
Wat nu?
Deel nieuwe coupons met deelnemers om hen aan te moedigen deel te nemen aan je programma door: